Veiverius aplankė garbingi svečiai

Balandžio 4 dieną Veiverius aplankė garbingi svečiai. Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas ir keturiolika Lietuvos kariuomenės kapelionų. Veiverių Šv. Liudviko bažnyčioje Gintaras Grušas aukojo šv. Mišias už aštuonias dešimtis Lietuvos partizanų, kurie ilsisi Veiverių Skausmo kalnelyje, taip pat už šioje vietoje palaidotą žuvusį Tauro apygardos kapelioną kunigą Justiną Lelešių.


Po šv. Mišių vykome į Skausmo kalnelį, kur žuvusieji buvo pagerbti malda. Aplankyta koplytėlė, Birutės rinktinės štabo bunkeris. Dalytė Raslavičienė supažindino dvasininkus su šios kapavietės istorija, partizanų kapeliono Justino Lelešiaus žūties aplinkybėmis. Justinas Lelešius – Grafas, Tauro apygardos vienintelis kovojantis kapelionas, žuvo 1947 m. rugsėjo 24 d. Veiverių kaime, Daunorų sodyboje, išduotame Birutės rinktinės štabo bunkeryje kartu su kitais penkiais štabo partizanais.
Arkivyskupas G.Grušas dėkojo D.Raslavičienei už didžiulį ir pasiaukojantį darbą. Jo nuomone, jaunimui būtina žinoti apie šiuos skaudžius mūsų tautos istorijos puslapius – ir lai padeda Dievas atliekant tokius kilnius darbus, išsaugant partizanų atminimą.
Svečiai taip pat pasidžiaugė Veiverių parapijos klebono Kęstučio Vosyliaus gražiai sutvarkytu bažnyčios vidumi ir aplinka, Veiverių parapijos namais.
LPKTS Prienų filialo
tarybos informacija

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *