Išlaužiškiai pasigenda informacijos

Kovo 27 dieną Išlaužo seniūnijos salėje vyko Išlaužo seniūnijos ataskaitinis susirinkimas, kuriame Prienų rajono savivaldybės vadovai ir Išlaužo seniūnijos darbuotojai kartu su gyventojais diskutavo bendruomenei svarbiais klausimais.
Susirinkimo pradžioje buvo pristatyta 2018 metų ataskaita, kurioje aptarti miestelio infrastruktūros, socialinio bei kultūrinio gyvenimo pokyčiai. Bene daugiausia laiko buvo skirta viešosios infrastruktūros klausimams. Atkreiptas dėmesys į tai, jog Išlaužo seniūnijoje gatvės tvarkomos ne tik vizualiai: šienaujamos pakelės, kertamos šakos, bet ir atsižvelgiant į eismo saugumą. 2018 metais, rūpinantis saugia aplinka, modernizuotas gatvių apšvietimo tinklas, tvarkyti ir seniūnijai priskirti vietiniai keliai, apšviesta Išlaužo perėja, sėkmingai pasiruošta žiemos sezonui, užtikrinant sklandų kelių valymo darbą. Anot seniūnijos atstovų, saugi ir darni aplinka yra prioritetas, todėl toliau planuojama ištiesti šaligatvį Maironio gatvėje, įrengiant paviršinio vandens surinkimo sistemas bei apšvietimą, asfaltuoti Kaimynų gatvę, atnaujinti Čiudiškių kaime esančios Jaunimo gatvės kelio dangą bei asfaltuoti Lapupio ir Valengiškių kaimų kelio atkarpas.
Kelių saugumo klausimais diskutuota ir su Išlaužo seniūnijos gyventojais, kurie pareiškė susirūpinimą pagrindinės Išlaužo gatvės saugumu bei siūlė įrengti greičio slopinimo kalnelį. Reaguodami į gyventojų pastebėjimus, Prienų r. meras Alvydas Vaicekauskas ir jo pavaduotojas Algis Marcinkevičius pateikė atsakymus į gyventojams rūpimus klausimus. Anot savivaldybės vadovų, greičio ribojimo kalnelio įrengimas Išlauže yra komplikuotas, nes tai – magistralinis kelias, kuriame greičio mažinimo kalneliai įrengiami tik išimtinais atvejais. Prienų r. meras kalbėjo ir visam rajonui aktualia tema, tai – dėl kelio Alytus – Kaunas rekonstrukcijos, paminėdamas, kad greitu metu gerų žinių tikėtis neverta dėl dviejų priežasčių: projektas bus koreguojamas ir jam nėra skirtas finansavimas.
Gyventojai taip pat kėlė klausimą dėl Išlaužo seniūnijos komunikacijos. Pasak jų, informacijos sklaida Išlauže praktiškai neegzistuoja, todėl svarbi informacija gyventojams sunkiai prieinama. Meras pažadėjo atkreipti dėmesį į šią problemą.
Konferencijos metu savo veiklą pristatė Paramos šeimai centro, visuomenės sveikatos biuro ir „Eglės sanatorijos“ atstovai, kurie kvietė prisijungti prie organizacijų vykdomų veiklų.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *