Prošvaistės Naujojoje Ūtoje

Naujosios Ūtos seniūnijos gyventojai, kovo 21 dieną susirinkę į ataskaitinį susirinkimą, išklausė seniūno Algio Aliukevičiaus veiklos ataskaitą, Savivaldybės vicemero Algio Marcinkevičiaus ir Tarybos narių pasisakymus, uždavė rūpimus klausimus; jiems koncertavo ansamblis „Serbenta“ (vadovė Lijana Sarnickienė), savo veiklos pristatymus surengė Jiezno paramos šeimai centro, Prienų visuomenės sveikatos biuro bei sanatorijos „Eglė“ atstovai.

Kaip sakė seniūnas A. Aliukevičius, per 60 proc. seniūnijos gyventojų gyvena vienkiemiuose, 40 proc. – gyvenvietėse. Pasak jo, Naujojoje Ūtoje opiausia – geriamojo vandens tiekimo problema. Dažnos vandentiekio tinklų avarijos, vanduo prastos kokybės, jis nepasiekia vakarinės gyvenvietės dalies. Šios problemos paskatino gyventojų norą turėti naują gręžinį ir vandentiekį. Jau parengta naujų vandentiekio tinklų galimybių studija. Projekto parengimui savivaldybė skyrė dalį lėšų, darbų sąmata – maždaug 300 tūkst. eurų. Seniūnas ragino gyventojus kreiptis į seniūniją ir teikti prašymus dėl prisijungimo prie tinklų, vandentiekio trasa bus nutiesta iki gyventojų sklypų, o atšakas į gyvenamuosius namus jie turės įsirengti savomis lėšomis. Šio projekto metu nuotekų sistemos tiesimo darbai neplanuojami.
Seniūnija prižiūri 55,4 km kelių ir gatvių, pernai tam panaudota per 12 tūkst. eurų. Tai nepakankama suma kelių greideriavimui, duobių lopymui, žvyravimui, pakelių šienavimui, sniego valymui ir pralaidų remontui. Todėl seniūnas, atsakydamas į kai kurių gyventojų priekaištus dėl prastos kelių būklės, labai prašė visų jų supratimo, susiklausymo, negadinti kelių, pagal galimybes prisidėti prie pakelių tvarkymo, krūmynų šalinimo. Seniūnas taip pat apeliavo į gyventojų kultūrą, prašydamas, kad jie neišmestų šiukšlių kur papuola ir nepaverstų sąvartynais pakelių, pamiškių, nepalikinėtų stambiagabaričių atliekų prie bendro naudojimo konteinerių – jas reikėtų nuvežti į tam skirtas surinkimo aikšteles, artimiausia jų – Prienuose. O gyventojų klausimai ir replikos atskleidė, jog ne visi patenkinti dabar galiojančia vietine rinkliava už atliekų surinkimą.
N.Ūtos gyvenvietėje aštri gyventojų ir turto saugumo problema, nemąžtant vagysčių ir turto niokojimo atvejų, seniūnas svarsto galimybę patiems gyventojams burtis ir budėti, saugantis nuo chuliganiško jaunimo išpuolių, taip pat jis ragino prie pastatų įsirengti stebėjimo kameras bei kitas saugos priemones.
Susirinkimo metu paliesti gyventojų socialinės apsaugos klausimai, pasidžiaugta seniūnaičių indėliu ir bendruomenių veikla, pagyvėjusiu ir įvairesniu kultūriniu gyvenimu. Seniūnas A. Aliukevičius informavo apie parengtą vietos veiklos projektą. Jeigu jam bus skirtas finansavimas, už dalį gautų lėšų planuojama šiemet Naujojoje Ūtoje surengti netradicinę vasaros šventę, kurios tikslas – suburti vietos amatininkus, pristatyti šio krašto tautodailę ir kulinarinį paveldą, pasikviesti koncertuoti profesionalius muzikos atlikėjus.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje „Neliks duonos su druska - liks Tėvynė“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *