Jiezno muzikos mokyklos jubiliejaus proga – „Siurprizas“

Kovo 22 d. Jiezno kultūros ir laisvalaikio centre vyko II respublikinis mažųjų atlikėjų festivalis „Siurprizas“, kurį organizavo Jiezno muzikos mokykla. Tai vienas iš šių mokslo metų renginių, skirtų Jiezno muzikos mokyklos 30 -mečiui. Pagrindinis numatytas jubiliejinės sukakties akcentas – gegužės 10 d. Jiezno bažnyčioje vyksiantis III jaunųjų atlikėjų festivalis „Baroko ritmu“.


Sveikinimo žodžius susirinkusiems į renginį tarė Jiezno muzikos mokyklos direktorė l.e.p. Aida Pūraitė – Jankauskė, dalyvavę svečiai: Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, skyriaus vyr. specialistė Virginija Zujienė, Jiezno seniūnijos seniūnas Algis Bartusevičius.
Aida Pūraitė – Jankauskė pasidžiaugė, kad festivalis „Siurprizas“ spėjo tapti toks populiarus, į jį atvyko daugybė svečių ir dalyvių iš Kauno, Alytaus miestų bei rajonų, Birštono, Elektrėnų, Kaišiadorių, Prienų šešiolikos ugdymo įstaigų – meno ir muzikos mokyklų bei gimnazijų, darželių, bendrojo ugdymo mokyklų. Sulaukta beveik 130 -ties moksleivių ir 40 -ties juos parengusių mokytojų. Jos teigimu, atsiuntusiųjų paraiškas dalyvauti festivalyje buvo dar daugiau, tačiau dėl objektyvių priežasčių – pasiekto dalyvių skaičiaus ir laiko limito – kai kuriuos atlikėjus teko į Jiezną pakviesti atvykti kitais metais.
„Manau, kad renginys puikiai pavyko, sulaukėme daug šiltų atsiliepimų, kad vaikai patyrė šventę. Juk mažiesiems iš tikrųjų nėra organizuojama daug renginių, kuriuose jie galėtų „pasireikšti“, todėl muzikinis startas be streso ir pirmieji teigiami įspūdžiai muzikuojant yra labai svarbūs siekiant, kad vaikai būtų motyvuoti ir toliau muzikuotų,“ – pastebėjo Aida Pūraitė-Jankauskė. Jos teigimu, kolektyvas labai stengėsi ir nuoširdžiai organizavo festivalį.
Renginyje pasirodė dainininkai ir instrumentalistai, solistai ir įvairių sudėčių ansambliai. Prienų rajonui atstovavo Jiezno muzikos mokyklos ir Prienų meno mokyklos mokiniai, „Ąžuolo“ progimnazijos dainininkai.
Tarp pasirodymo numerių pasklidus spalvotiems dūmams netikėtai salėje atsiradęs visiems gerai pažįstamas personažas – jaunasis burtininkas Haris Poteris – sukėlė nuostabą ir įsuko visus dalyvius į linksmų burtų karuselę, padedant vaikams mokėsi pažinti natas, skirtingus instrumentus ir muzikuoti. Ir dar nespėjus nuskambėti paskutiniesiems festivalio akordams, vaikai sužinojo stebuklingą burtažodį, kurį garsiai ištarus ir padainavus salėje atsirado didelis tortas su fejerverkais.
Visiems atlikėjams ir jų mokytojams buvo įteiktos padėkos ir atminimo suvenyrai, susirinkusieji vaišinosi tortu ir dalijosi geromis emocijomis, kurių netrūko viso renginio metu.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *