Festivalyje „Muzikinės kelionės“

Kovo 22 dieną Prienų meno mokykla jau antrą kartą sukvietė jaunuosius muzikos mylėtojus, kurie groja lietuvių liaudies instrumentais, į Lietuvos meno ir muzikos mokyklų mokinių festivalį „Muzikinės kelionės“. Renginio organizatoriai – liaudies instrumentų skyriaus mokytojai Jurgita Virbickienė, Judita Valečkienė ir Algirdas Seniūnas.


Buvo labai džiugu matyti pilną salę vaikų, kurie savo rankelėmis ir širdimi prisiliečia prie liaudies instrumento, didžiuojasi tuo. Dalyvius pasveikino ir sėkmės palinkėjo Prienų r. savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, taip pat visus smagiai nuteikė Lina Bendoraitienė, laikinai einanti Prienų meno mokyklos direktorės pareigas.
Koncertavo: Prienų meno mokyklos kanklininkių ansambliai ir birbynininkas (mokytojai Jurgita Virbickienė, Judita Valečkienė, Algirdas Seniūnas), Kauno 1-osios muzikos mokyklos kanklių duetas (mokytoja Birutė Nemčinskienė) ir bandonininkai (mokytojas Algirdas Kasperavičius), Ariogalos kanklių mokyklos „Lyrika“ solistės (mokytoja Ramunė Jurkienė), Kalvarijos meno mokyklos instrumentinis ansamblis (mokytojos Regina Mačiulskienė, Sigita Maldžiūtė – Valaitienė).
Dalyviams tai buvo dar viena graži ir prasminga patirtis. Juk koncertai – yra labai svarbi mūsų, muzikantų, veikla. Smagu susiburti, pasiklausyti kitų, pakoncertuoti patiems, pasidalinti gerąja patirtimi ir visada išmokti kažko naujo, žengti žingsnelį pirmyn. Tie švytintys vaikų ir mokytojų veidai suteikia viltį, kad šis festivalis tikrai ne paskutinis, ir Prienuose toliau – linksmai, trankiai, lyriškai, švelniai – skambės lietuvių liaudies instrumentai… Lietuvių liaudies šokiai, dainos… Mes – lietuviai – didžiuokimės tuo, ką turime geriausio. O kaip lengviausia pasiekti žmonių širdis? Per gražiausius dalykus – per menus, muziką, vaikus, jų šypsenas, jų norą… Tad galime džiaugtis turėdami galimybę ne tik mokyti vaikus muzikuoti, bet ir kartu pasėti jų širdelėse tą mažytį gerumo grūdelį, kuris tikrai išaugs ir duos vaisių.
Judita Valečkienė
Prienų meno mokyklos kanklių klasės mokytoja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *