Statėme makaronų tiltus

Kovo 15 d. Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokiniai – aštuntokai Martynas Šarauskas, Džiugas Žvirblys, Audrius Slavinskas ir devintokas Henrikas Vaičiulis – dalyvavo nacionaliniame tiltų statybos iš makaronų čempionato „Makaronų tiltai 2019“ atrankos turnyre. Varžybų tikslas – sukonstruoti kuo stipresnį tiltą iš makaronų („Spagečių“).


Apie tiltų konstrukcijas pasakojo VGTU docentas dr. Gintautas Ambrasas, kuris pateikė konkurso vykdymo instrukcijas, o varžybų metu komandoms padėjo patarimais. Varžybų dalyviams buvo išdalinta po „Spagečių“ pakelį bei 4 gabalėlius plastilino, per 45 minutes komandos turėjo parodyti savo sumanumą ir kūrybiškumą.
Varžybose rungėmės su  mokiniais iš Prienų „Žiburio“ ir Jiezno  gimnazijų, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos, „Revuonos“ pagrindinės mokyklos – dalyvavo 15 komandų.
Mūsų komandai „Spagečiai“ pavyko sukonstruoti vieną iš lengviausių tiltų (tai taip pat buvo vertinama), tik pritrūko tikslumo parenkant tilto ilgį, todėl tai tapo lemiamu aspektu atliekant  bandymus su svoriais. Puiku, jog tiltas išlaikė 2 kg svarmenį, tačiau, uždėjus 2,5 kilogramo, tiltas nusprūdo nuo atramų. Bet nukritęs ant žemės išliko nesuiręs.
Atrankos etapų rekordas – išlaikytas 6,3 kg svoris. O finalinio etapo, kuomet naudojami tvirtesni makaronai bei klijai, rekordas per 321 kg.
Mokyklos komanda pasidžiaugė dalyvavimu čempionate ir pažadėjo jau vasarą surengti panašias varžybas savoje mokykloje.
Žydrūnas Tautvydas
Fizikos ir IT mokytojas metodininkas

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *