Nacionalinį diktantą rašė ir Prienų rajono gyventojai

Kovo 8 d. Lietuvoje jau dvyliktą kartą buvo rašomas Nacionalinis diktantas. Nacionalinio diktanto pirmajame ture dalyviai rašė Dovilės Filmanavičiūtės tekstą „Odė moterystei“. Diktantas buvo transliuojamas per LRT radiją, jį skaitė diktorius Marijus Žiedas.


Nacionalinio diktanto konkurso pagrindinis organizatorius – VšĮ Pilietinės minties institutas. Konkursą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Kaip ir kasmet, diktantas buvo rašomas ir Prienų rajono savivaldybėje. Džiugu, kad ir šiemet sulaukėme dar daugiau kalbos mylėtojų. Diktantą rašė 676 dalyviai, iš jų – 132 suaugusieji ir 544 mokiniai.
Nacionalinis diktantas buvo rašomas visose savivaldybės mokyklose, kur į kalbos šventę įsiliejo ne tik mokiniai, bet ir 38 suaugusieji. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose diktantą rašė 75 dalyviai.
Į kalbos šventę Savivaldybės didžiojoje salėje susirinko 19 dalyvių. Daugelis jų konkurse dalyvavo ne pirmą kartą, o kai kas ir dešimtą ar dvyliktą kartą. Pasak dalyvių, rašyti diktantą kartu – daug smagiau.
Puikiai nusiteikusius diktanto dalyvius pasveikino savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Vertinti, kasdien kurti ir puoselėti savo kalbą kvietė savivaldybės kalbos tvarkytoja Vaida Peleckienė.
Dėl raštingiausiojo vardo varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Diktanto tekstas paskelbtas kovo 11 dieną svetainėse www.diktantas.lt ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais). Geriausiai parašiusieji diktantą bus informuoti asmeniškai.
Konkurso finalas vyks balandžio 13 d. Vilniuje. Nacionalinio diktanto nugalėtojai bus apdovanoti gegužės 7 d. Prezidentūroje.
Nacionalinis diktantas nėra egzaminas, konkurso organizatoriai siekia paskatinti žmones didžiuotis mus visus vienijančia kalba, o kartu ir valstybe. Nuoširdžiai ačiū visiems konkurso dalyviams, taip pat bibliotekų darbuotojams, mokytojams už bendradarbiavimą rengiant konkurso I turą. Tikime, kad kitąmet diktantas suburs dar daugiau kalbos mylėtojų.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Kultūra: mumyse ir šalia mūsų. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *