Bus atnaujintos Jiezno miesto viešosios erdvės

Kovo 12 d. Jiezno kultūros ir laisvalaikio centre vyko projekto „Jiezno miesto viešųjų erdvių sutvarkymas“ projektinių sprendinių pristatymas visuomenei, kuriame, be Prienų rajono savivaldybės vadovų ir specialistų, dalyvavo ir techninio projekto rangovo UAB „Plentprojektas“ specialistai G. Zimnickienė ir L. Dudavičius.


Jiezne ruošiamasi sutvarkyti Nepriklausomybės aikštę, viešąją erdvę tarp Nepriklausomybės aikštės ir Jiezno ežero, parką, stadiono ir pakrantės zoną bei skverą (prie Vytauto g. 44). Visi objektai buvo parinkti atsižvelgiant į vietos gyventojų pageidavimus ir poreikius, jie buvo ne kartą aptarti bendruomenės susitikimuose su projekto rengėjais ir Savivaldybės atstovais.
Atnaujinant minėtas erdves, bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, apšvietimas, vaikų žaidimo aikštelės, lauko treniruokliai, sporto aikštynas, paplūdimys, apžvalgos aikštelė, automobilių stovėjimo vietos ir kt. Susitikimo metu Jiezno bendruomenės atstovai stengėsi išsiaiškinti visas detales ir smulkmenas, uždavė klausimų projektuotojams ir merui, pateikė pasiūlymų, į kuriuos žadėta atsižvelgti.
Anot mero A. Vaicekausko, labai svarbu, kad gyventojai dalyvauja visame procese. Nuo to, kokias problemas žmonės mato ir kaip vertina savo gyvenimą dabar, kokią planuoja ateitį, priklauso sprendimų pasirinkimas. Savivaldybės vyriausioji architektė D. Joneliūnienė pasidžiaugė visuomenės narių neabejingumu ir domėjimusi tuo, kas vyksta jų mieste.
Projektas įgyvendinamas iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų, bendra jo vertė – daugiau kaip 890 000 Eur, Savivaldybės indėlis sudaro 66 763 Eur.
Susitikime ne kartą nuskambėjo mintis, kad šis projektas – tik pradžia. Vėliau bus galima įgyvendinti tęstinius projektus. Juolab kad dalis erdvių numatytos su perspektyvinėmis vietomis plenerams, skulptūroms, prekybai, kitam verslui.
Projektuotojai baigti projektą turėtų jau šį ar kitą mėnesį. Kitame etape laukia viešo rangos darbų pirkimo procedūros ir jau šią vasarą – darbų pradžia. Projektą planuojama įgyvendinti iki kitų metų vasaros.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *