Anykštėnai šiltai sutiko kapelą „Lendrūnas“

Kovo 9 d. Birštono kultūros centro kapela buvo pakviesta į Anykščių kapelų šventę „Gaida“. Proga buvo puiki, nes galėjome pasveikinti šią kapelą su „Aukso paukštės“ nominacija.


Lankėmės jų šventėje nebe pirmą kartą, džiaugėmės, kad po renovacijos kultūros centras tapo dar gražesnis. Šventėje dalyvavo žinomos kapelos iš Kėdainių, Mažeikių, Zyplių,Tauragės, Akmenės. „Lendrūną“ anykštėnai nuoširdžiai sutiko, daug plojo, dėkojo už profesionalumą. Aukštaičiams būdinga kapelos šventės metu surengti teatralizuotą, jumoristinį pasirodymą su liaudiškais pašmaikštavimais.
Tokiose šventėse geriau apsilankyti, nes žodžiais to neperteiksi. Todėl visus liaudiškos muzikos gerbėjus kviečiame į Birštono kultūros centrą, kuriame balandžio mėn. 6d. 15 val. vyks jubiliejinė 10 -toji kapelų šventė „Griežk, lietuvi!“.
Renginį ves LRT „Duokim garo“ vedėjai Loreta Sungailienė, Darius Mockevičius. Koncertą pradės Baisogalos kapela „Žvangulis“ su maestro Vilimu Malinausku. Tai garsusis „Tado Blindos“ polkos muzikos autorius. Koncerte dalyvaus kapelos: „Gryčia“ iš Vilniaus, „Ūkininkas“ iš Kauno, Lenkijos Seinų miestelio „Šalcinis“ ir, žinoma, anykštėnai – kapela „Grieža“.
Kapela „Lendrūnas“ maloniai laukia visų liaudies muzikos gerbėjų, o jubiliejaus proga įėjimas bus nemokamas. Iki pasimatymo šventėje „Griežk, lietuvi“!
Algimantas Jazbutis, kapelos vadovas

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *