Netradiciškai paminėta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena

Kovo 7 d. Kašonių bibliotekoje netradiciškai paminėta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena: šia proga buvo surengtas ,,Protų mūšis“. Kašoniškiai turėjo galimybę pasitikrinti žinias ne tik apie Lietuvą, jos žymius žmones, bet ir apie vietovardžius – juk 2019 metai paskelbti Nepriklausomybės kovų ir Vietovardžių metais. Toks didelis dėmesys vietovardžiams skiriamas ne veltui: nykstant seniesiems kaimams, iš gyvenamųjų vietovių sąrašo jau yra išbraukta tūkstančiai kaimų pavadinimų, ne išimtis ir Jiezno seniūnija, Kašonių kraštas.


Renginio dalyviai, kurių amžius – nuo pradinuko iki senjoro, sugiedoję Lietuvos himną, draugiškai susiskirstė į tris komandas ir stojo į kovą. Neatsakytų klausimų buvo nedaug: po praeitos viktorinos, kurioje komandos klupo klausimuose apie Kašonių kraštą, dalyviai šiomis temomis jau buvo daugiau pasiskaitę. Geriausiai sekėsi „Laisvės“ komandai, kuri iš 30 klausimų surinko 28,75 taško. Neblogai sekėsi ir kitoms dviems komandoms, tačiau laimėjome visi, nes galėjome pasidžiaugti, kad jau dvidešimt aštuonerius metus gyvename laisvoje ir nepriklausomoje šalyje.
Visoms komandoms įteikti saldūs prizai. Pasibaigus kovai, prie arbatos ir kavos puodelio susidomėję nagrinėjome „Smetonos“ laikų Jiezno seniūnijos žemėlapį, kuriame radome jau išnykusių kaimų pavadinimus, upelių ir miškų vietovardžius.
Kitas protų mūšis vyks prieš Šv. Velykas. Laukia daug įdomių klausimų apie Kašonių kraštą ir Jiezno seniūniją. Ruoškimės!
Proto mūšį, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, organizavo bibliotekininkė Danutė, klausimus ruošė bendruomenės narė Romutė.
Danutė Bajorienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *