Kovo 8 -ąją apdovanotos Metų moterys

Penktadienio vakarą į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą rinkosi puošnios ir linksmai nusiteikusios moterys, o galantiški vyrai, LSDP Prienų skyriaus nariai, tradiciškai jas sveikino Kovo 8 -osios proga, įteikdami po gėlės žiedą, linkėdami žydėti, mylėti ir būti mylimoms, kviesdami pasiklausyti atlikėjo Romualdo Dambrausko ir grupės koncerto.
Pertraukos metu pagerbtos ir apdovanotos pačios šauniausios Prienų krašto 2018 „Metų moterys“, nominantės išrinktos iš gautų pasiūlymų. Lietuvos Socialdemokratų partijos Prienų skyriaus iniciatyva Metų Moters apdovanojimai rengiami nuo 2006 metų. Iki šiol jau 62 moterys apdovanotos už nuopelnus Prienų krašto bendruomenei, darnią šeimą, pasiekimus darbe, visuomeninę veiklą, nepriklausomai nuo jų partiškumo.
Nominantes pasveikino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, kiti svečiai.
Šiais metais specialios „Metų Moters“ titulą žyminčios skulptūrėlės ir gėlės įteiktos keturioms Prienų krašto moterims.


Viena iš nominančių – Rita Petrauskienė – pirmoji Prienų rajono slaugytoja diabetologė, diabeto mokymo pradininkė rajone, nuo 1997 m. dirbanti VšĮ Prienų ligoninė. Po mokslų Rita kvalifikaciją kėlė ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, dalyvavo rengiant pacientų mokymo metodikas, pati yra mokiusi kitų rajonų slaugytojas diabetologes, skaito paskaitas pacientams. Didele dalimi sergančiojo diabetu gydymo sėkmę lemia slaugytojos Ritos kompetencija ir profesionalumas.


Garbingu titulu ir apdovanojimu pagerbta ir Laima Černauskienė, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokytoja, gyvenanti Veiveriuose. Kartu su vyru Vytautu kilę iš gausių šeimų, todėl turi net 4 sūnus. 20 – metis Lukas studijuoja Kauno technologijos universitete, o namuose dar auga 7 -metis Augustinas, 9 -metis Viltenis ir 10 -metis Vytis.  Sūnūs lanko Meno mokyklą, sporto būrelius. Laima yra puiki šeimininkė, mėgsta užsiimti rankdarbiais ir yra aktyvi gimnazijos bendruomenės narė.


„Metų moters“ nominacijos nusipelnė ir Vilma Trabuševskienė – Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Jiezno bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė.
Jos iniciatyva biblioteką sieja artimas ir nuoširdus ryšys su Jiezno paramos šeimai centru, Jiezno seniūnija. Su seniūnijos socialiniais darbuotojais nuolat organizuoja edukacinius, pažintinius, socialinių įgūdžių ugdymo užsiėmimus socialinės rizikos šeimose augantiems vaikams, nuolat rengia „Kultūros trečiadienius“ Jiezno pirminės sveikatos priežiūros centro slaugos skyriuje.
Didžiausia Vilmos laimė yra jos darni ir mylima šeima – vyras Tomas, sūnus Benas ir tėvelis Vytautas.


„Metų moterimi“ paskelbta ir Marytė Krilavičienė – bendruomenės slaugytoja, kaimo bendruomenės „Nemuno link“ tarybos narė, Strielčių kaimo seniūnaitė.
Marytė Krilavičienė gimė ir augo Alytaus rajone. Baigusi mokslus, nuo 1972 m. iki šios dienos dirba Strielčių medicinos punkte. Su vyru Juozu užaugino dvi dukras, turi dvi anūkes.
Visą savo gyvenimą rūpinasi mažųjų ir suaugusiųjų sveikata, myli savo darbą ir bendravimą su žmonėmis. Mėgsta keliauti, teatrą, muziką, poeziją ir knygas.

Dovanos, gėlės, akimirka fotografams, artimųjų, bendradarbių ir bendruomenės atstovų sveikinimai, žiūrovų plojimai nominuotoms moterims. Tiek nedaug reikia, kad moterys pradėtų šypsotis…


– Moterims reikia visko: ir meilės, ir gėlių, ir Romo Dambrausko dainų… – Kovo 8-ąją LSDP iniciatyva surengtoje Prienų krašto šventėje „Metų moterys 2018“ kalbėjo europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė, įsiamžinusi nuotraukoje (antra iš dešinės) su Deividu Dargužiu, Seimo nare Rasa Budbergyte, konkurso „Metų moterys“ nominantėmis Rita Petrauskiene, Maryte Krilavičiene, Vilma Trabuševskiene, Laima Černiauskiene, taip pat Prienų rajono savivaldybės meru Alvydu Vaicekausku (viduryje) bei Aleksu Banišausku.

„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *