Už atliekų tvarkymą mokėkite mažiau – pasinaudokite lengvatomis!

Ar vietinė rinkliava už atliekų tvarkymą gali būti mažesnė? Taip! Tereikia pasinaudoti savivaldybių numatytomis lengvatomis. Tokias lengvatas yra patvirtinusios visos regiono savivaldybės.

Birštono ir Prienų rajono savivaldybės yra nusprendusios rinkliavos mokėtojams, kurie naudojasi gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto objektais, 5 procentais sumažinti rinkliavos dydį, kai mokėtojas užsisako gauti mokėjimo pranešimus tik elektroniniu paštu ir rinkliavą už visą mokestinį laikotarpį sumoka vienu pavedimu iki kovo 31 dienos.
Tad tiems gyventojams, kurie praėjusiais metais nustatyto dydžio rinkliavą sumokėjo iki nurodytos datos iš karto už visus metus ir atsisakė paštu siunčiamo popierinio mokėjimo pranešimo, pasirinkdami sąskaitą gauti elektroniniu paštu, šiemet formuojant mokėjimo pranešimą bus pritaikyta atitinkamo dydžio lengvata.
„Labai svarbu, kad gyventojai, norėdami pasinaudoti savivaldybių taikoma lengvata, išpildytų visas jai gauti numatytas sąlygas, t.y. iki nustatyto termino sumokėtų už visus metus ir atsisakytų gauti popierinius mokėjimo pranešimus, nurodydami, kokiu elektroniniu paštu siųsti elektroninius pranešimus“, – pabrėžė Povilas Turčinavičius, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) Rinkliavos administravimo padalinio vadovas.
Užsisakyti gauti mokėjimo pranešimus elektroniniu paštu galima rinkliavos el. aptarnavimo savitarnos svetainėje https://www.aratc.lt/e-paslaugos/e-vietine-rinkliava.
Pasitaiko atvejų, kai gyventojai iki savivaldybės nustatyto termino sumoka visų metų rinkliavą, tačiau pamiršta atsisakyti paštu siunčiamo mokėjimo pranešimo. Tokiu atveju lengvata nėra taikoma.
ARATC Rinkliavos administravimo padalinio vadovas akcentavo, kad, atsisakius popierinių mokėjimo pranešimų, būtina nurodyti aktyviai naudojamą elektroninį paštą, o jam pasikeitus, informuoti apie tai Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą ir nurodyti naują elektroninio pašto adresą.
„Yra buvę atvejų, kad nurodytu elektroniniu paštu siunčiami mokėjimo pranešimai būna neapmokėti, susikaupia skola. Tenka kreiptis į teismą dėl jos išieškojimo ir tik tuomet paaiškėja, kad žmogus, atsisakydamas paštu siunčiamo mokėjimo pranešimo, buvo nurodęs savo darbo elektroninį adresą, vėliau pakeitė darbą, bet rinkliavos administratoriaus apie tai neinformavo ir pranešimai jam toliau buvo siunčiami nurodytu elektroniniu paštu, bet, suprantama, adresato nepasiekdavo ir dėl to kildavo problemų“, – pasakojo P. Turčinavičius, ragindamas atsakingai pateikti informaciją bei taupyti laiką ir pinigus, kartu tausoti aplinką, atsisakant popierinių mokėjimo pranešimų.
ARATC informacija

Rubrikoje Aplinkosauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *