Popietė „Žmogus su vaiko širdimi“

Vasario 14 d. Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos pirmos klasės moksleiviai dalyvavo popietėje „Žmogus su vaiko širdimi“, kurioje susipažino su poeto Martyno Vainilaičio kūrybiniu keliu. Bibliotekininkės Oksana Venckūnienė ir Ramunė Celiešienė skaitė eilėraščius iš knygų „Mano volungėlė“ ir „Žydras povas povinėja“, o užtūtavus „Šaltukus“, prie jų prisijungė ir vaikai – kartu su linksmaisiais ežiukais Puku ir Pusu jie vežė jovaro lapus, klausė „Telefono ir Sifono pokalbio“, dainavo „Barzdukų dainužėlę“.


Popietė buvo proginė: sausio 26 d. vaikų poetui Martynui Vainilaičiui, kuris išskirtinį dėmesį teikė lietuvių mitologiniam palikimui, sukako 85 metai. Dzūkijoje gimusio poeto eilės yra persismelkusios gimtojo Mergežerio prisiminimais, liaudies dainomis ir tautosaka. Net trys poeto knygos – mitologinė poema „Bruknelė“, eiliuota pasaka „Ežio namas“ ir poezijos rinktinė „Mano volungėlė“ – įtrauktos į reikšmingiausių lietuvių autorių knygų vaikams ir paaugliams katalogą.
Pasibaigus popietei, prisideklamavę ir prisidainavę, o taip pat bibliotekoje pasiėmę įdomių knygų, lydimi mokytojos Reginos Budžiulienės, pirmokai sugrįžo į gimnaziją.
Veiverių bibliotekos informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *