„Palaiminti yra tie, kurie gali neprisiminti davę ir neužmiršti gavę.“

Nuo praėjusių metų Kalėdų, Birštono sakralinis muziejus skaičiuoja devynioliktus metus. Viena iš muziejaus veiklų yra parodų organizavimas. Šios veiklos dėka muziejus turi didelį draugų, bičiulių, bendraminčių ratą. Tai turtas, juk sakoma, kad geriau turėti 100 draugų, nei 100 eurų. Darbe svarbu grįžtamas ryšys – jis motyvuoja arba parodo darbo trūkumus, dėl kurių reikia paplušėti. Džiugu, kad išeinantys lankytojai išreiškia dėkingumą, kad sakralinio turinio muziejus yra tokiame mažame kurorte, tai dvasinės gydyklos, na, o išvykstantys dailininkai atsidėkoja dovanodami kūrinį ir muziejaus erdves rekomenduodami savo kolegoms. Dailininkų dovanų dėka kaupiamas muziejaus eksponatų fondas. Šiais metais muziejus jau gavo dovanų, kuriomis norime pasidžiaugti ir pakviesti pamatyti ekspozicijoje.
Esame dėkingi Kaišiadorių vyskupijos vyskupui emeritui JE Juozapui Matulaičiui už pirmą šiais metais gautą dovaną. Ekscelencija Birštono sakraliniam muziejui padovanojo popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje (2018 m. rugsėjo mėn. 22 – 23) medalį su popiežiaus Pranciškaus herbu ir Trakų Dievo Motinos – Lietuvos globėjos – atvaizdu. Reikia pasidžiaugti, kad JE vyskupas Juozapas Matulaitis šiais metais minės 55-ąsias kunigystės (1964 03 25) ir 30-ties metų vyskupystės (1989 03 18) sukaktis. Linkime jam Dievo Palaimos ir sveikatos.
Dėkingi esame tautodailininkui, muziejaus bičiuliui iš Garliavos, Kazimierui Martinaičiui, kuris padovanojo miniatiūrinį Rūpintojėlį, išdrožtą iš obels – aukštis 1,5 cm (15 mm), o plotis 0,5 cm (5 mm).
Mažesnio – Lietuvos rekordo – 12 mm aukščio Rūpintojėlio autorius yra drožėjas iš Vilkaviškio rajono Raimundas Blažaitis.
Norinčius pamatyti dovanas kviečiame apsilankyti muziejuje. Muziejus lankomas: II – V nuo 10 iki 18 val., VI – nuo 11 iki 17 val., VII – nuo 11 iki 16 val.. Lankymas nemokamas. Lauksime.
Daiva Valatkienė
Birštono sakralinio
muziejaus muziejininkė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *