Pavasarį laukia dar daugiau darbų

Prasidėjus naujiems biudžetiniams metams, vieni darbai baigiami, kitų – pati pradžia, treti planuojami. Kai tik bus palankios oro sąlygos, bus pradėti dviračių ir pėsčiųjų takų Kęstučio ir Paupio gatvėse įrengimo darbai. Vasario 11 d. Savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas inicijavo pasitarimą su Statybos bei ekonominės plėtros skyriaus specialistais, techniniais prižiūrėtojais, projektuotojais ir rangovų atstovais. Pasitarimo metu buvo patikslinti pėsčiųjų ir dviračių tako dangos, apšvietimo įrengimo projektiniai sprendiniai.


Vasario 12 d. Savivaldybėje vyko vadovų pasitarimas su specialistais, projektuotojais dėl Jiezno viešųjų erdvių tvarkymo projektų. Pasitarimo metu Savivaldybės meras, vyriausioji architektė ir Jiezno seniūnas pasidžiaugė, kad projektavimo ir derinimo darbai vyksta sklandžiai, atsižvelgta į pasiūlymus.
Reikia pažymėti, kad šis projektas ne kartą buvo aptartas ir su Jiezno bendruomenės atstovais, pasirinkti prioritetai. Kaip sakė meras A. Vaicekauskas, pagrindinės vietos, kurios buvo svarbios gyventojams, bus sutvarkytos. Maždaug po kelių savaičių bus skelbiamos viešinimo procedūros – projekto pristatymas Jiezno visuomenei.
Vasario 13 d. Savivaldybės vadovai, specialistai, projektuotojai aptarė Nemuno dešiniosios pakrantės kompleksiško sutvarkymo pritaikant bendruomenės ir verslo poreikiams projektinius pasiūlymus. Aptarimo metu pagrindinis dėmesys skirtas dviračių ir pėsčiųjų takų bei estrados įrengimui, teritorijos zonavimui. Priminsime, kad dviračių ir pėsčiųjų takas planuojamas įrengti nuo magistralinio kelio Vilnius – Marijampolė (prie Greimų tilto) iki estrados. Jeigu projektavimo darbai vyks sklandžiai, projektas bus parengtas iki liepos mėnesio vidurio.
Kai tik leis oro sąlygos, prasidės ir Prienų m. Birutės g. rekonstrukcija. Projekto metu numatoma rekonstruoti arba atnaujinti 0,466 km Birutės g. Gatvė susideda iš dviejų atkarpų: pirmoji atkarpa eina nuo Vytenio g. iki J. Lukšos g., danga yra asfaltuota, bet joje yra daug plyšių, įvairaus dydžio duobių. Antra atkarpa su žvyro danga – nuo J. Lukšos g. iki Pramonės g. Rekonstrukcijos metu bus atnaujinta kelio danga, įrengti šaligatviai, lietaus nuotekynė, apšvietimas.
Meras A. Vaicekauskas pasidžiaugė, kad gatvių apšvietimo modernizavimo projektas, kuris vykdomas visame rajone, yra beveik baigtas. Pagal 2018 m. liepos 5 d. sutartį su UAB „Energijos tiekimas“ bus įrengta 3147 vnt. modernių gatvių apšvietimo LED šviestuvų ir 77 vnt. apšvietimo valdymo spintų. LED šviestuvai taupo elektros energiją nakties metu, nes turi integruotą autonominę valdymo funkciją, kuri įgalina nustatytomis valandomis sumažinti apšvietimo lygį. „Šviestuvų įrengta daugiau negu buvo, tolygiau apšviestos gatvės. Ne tik Prienuose, bet ir seniūnijų gyvenvietėse šviestuvai švies ir naktį“, – pabrėžė meras A. Vaicekauskas.
Visai įrangai rangovas suteikė 10 metų garantiją. Diegdama energiją taupančius sprendimus Savivaldybė taikė Vakarų valstybių praktiką – ESCO investicijų modelį, kai investicijas į energiją tausojančias sistemas suteikia patys rangovai. Projekto apimtis per 1150 tūkst. Eur. Visą sumą Savivaldybė išmokės per 10 metų.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *