Šimtamečio patarimai: dirbti, dainuoti ir linksmam būti

Sausio 28 -ąją Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas garbingo 100 metų jubiliejaus proga pasveikino Išlaužo seniūnijos Purvininkų kaimo gyventoją Joną Klimavičių. Meras palinkėjo jubiliatui stiprios sveikatos ir dar daug džiugių dienų, kurias skaidrintų šilti prisiminimai, artimųjų meilė bei dėmesys.


Artimųjų dėmesio ir visad šalia esančių rūpestingų rankų senoliui tikrai nestinga. Po žmonos (ji mirė nesulaukusi 90-mečio) netekties jau penketą metų tėvelį pasikeisdamos prižiūri Kaune gyvenančios dvi dukros. Kai turi laiko, visada aplanko keturi vaikaičiai ir šeši provaikaičiai. Visi gyvena – ir tuo džiaugiasi – Lietuvoje. Senolis didžiuojasi, kad jie užaugo gerais žmonėmis, pasiekė arba siekia aukštojo mokslo.
Visą gyvenimą gerbiamas jubiliatas pragyveno tėviškėje. Tiesa, namas, kuriame gyvena šiuo metu, – jau trečias, paties rankomis statytas. Senieji tėviškės pastatai per karą sudegė.
Visi šių apylinkių gyventojai pažinojo ir pažįsta Joną Klimavičių. Ne tik kaip darbštų, linksmą žmogų, daug metų dirbusį kolūkio fermų vedėju, vėliau – pieno surinkėju, bet ir kaip puikų giesmininką, balsingą dainininką. Artimųjų paragintas jis ir svečiams sudainavo keletą posmelių iš dainos „Graži tu mano, brangi tėvyne…“. O apie aplinkinių kaimų gyventojus, pasak artimųjų, ir šiandien galėtų viską papasakoti, ypač kas kada mirė, nes veda tokią knygą.
Šimto metų sau pažadėjęs sulaukti Jonas Klimavičius su svečiais pasidalino ilgaamžiškumo paslaptimi: „Reikia dirbt, dainuot, linksmam būt“. Jeigu ne stuburo problemos, sakytum, jog senolis yra pakankamai sveikas: puiki klausa, rega (pakeitus akies lęšiuką), dar geras balsas. Jis mėgsta klausytis radijo, paskaito knygas.
Ilgų gyvenimo metų, stiprybės ir sveikatos gerbiamam Jonui Klimavičiui linkėjo ir pasveikinti atvykę Išlaužo seniūnijos bei Purvininkų bendruomenės atstovai.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *