Dalyvavo šventėje „Su barsuku ant kito šono“

Šių metų sausio 27 d. Šakių rajono Gelgaudiškio kultūros centre vyko tradicinė liaudies kapelų šventė „Su barsuku ant kito šono“.


Joje dalyvavo Radviliškio kapela „Radvija“, Kauno „Smilga“, Raseinių rajono „Šilingė“ ir Birštono kapela „Lendrūnas“, kuri į šią šventę buvo pakviesta antrą kartą.
Buvome maloniai nustebinti žiūrovų gausos bei aplodismentų, kurie lydėjo mūsų pasirodymą. Tradiciškai grojome savo pamėgtus kūrinius: V.Juozapaičio „Tris ųžuolus“, „Suvalkiečių polką“. O A.Bražinsko „Elektrinį piemenį“ ir „Dainą apie kiaulę“ dedikavome Kiaulės metams. Gražiai nuskambėjo nauja kolektyvo daina „Dzūkijos vakarai“. Užgrojus mūsų finalinę dainą „Linksmoji armonika“, mūsų Birštono dzūkė Nijolė išjudino visą salę žiūrovų, kurie atsistoję smagiai paplojo ir kartu pasišoko.
Išvykų metu su kolegomis kartu pasidžiaugiame ir kapelos muzikantų asmeninėmis šventėmis. Kelionės mums niekada neprailgsta. Džiugu, kad dvi jaunos vokalistės, abi Milenos, aktyviai įsitraukė į koncertinę veiklą.
O suvalkiečiai tikrai paliko gražius, šiltus prisiminimus, juolab kad po koncerto vyksta visų kolektyvų bendra vakaronė. Jos metu visada turime apie ką pakalbėti, pasidžiaugiame tuo, kad liaudiškos tradicijos tęsiasi, nes dar neišnyko kapelos. Jos gyvuoja, ir tai suvalkiečiams labai svarbu.
Kapelos „Lendrūnas“ dar laukia kapelų šventės, kurios vyks vasarį. Kovą svečiuosimės Panevėžio rajone ir Anykščiuose. O svarbiausia šventė, kuri laukia, žinoma, 10 -oji jubiliejinė liaudies kapelų šventė „Griežk, lietuvi“, kuri vyks balandžio 6 d. 15 val. Birštono kultūros centre.
Už galimybę išvykti į festivalius ir šventes dėkojame Birštono kultūros centrui, kuris kapelos nepamiršta. Centro direktorius Zigmas Vileikis visada mus skatina domėtis kitų regionų liaudies kultūra ir tradicijomis.
Algimantas Jazbutis
Kapelos „Lendrūnas“ vadovas

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *