„Pamokos be kėdžių“ Birštono gimnazijoje

2018 m. kartu su Kauno rajono visuomenės sveikatos biuru Birštono gimnazijoje pradėta nauja iniciatyva „Pamokos be kėdžių“, kurios metu 1 – 4 klasių mokiniai aktyviai mokosi sėdėdami ant gimnastikos kamuolių arba su jais mankštinasi per kūno kultūros užsiėmimus. 2018 m. spalio mėn. pradinių klasių pedagogėms vyko mokymai apie pratimus su gimnastikos kamuoliais pamokų metu su kineziterapeute Daina Kazlauskiene.
Seminaro metu buvo aptartos naudojimosi gimnastikos kamuoliais taisyklės, nauda ir pritaikymo galimybės, buvo pristatyta metodika, kaip dirbti su kamuoliu darant pertraukėles pamokos metu, vedant kūno kultūros pamokas, darbas su kamuoliais poromis.
Iš karto po mokymų auklėtojos pradėjo vesti pamokas naudodamos kamuolius – mokiniai sportavo sporto salėje ir aktyviai sprendė matematikos uždavinius, skaitė, piešė. Projektas tęsiamas ir toliau, ypač tamsiuoju žiemos laikotarpiu, kai mokiniai mažiau juda.
Įgytos žinios seminaro metu padės ne tik dirbant su mokiniais, kurie galės tikslingiau naudoti turimą energiją bei sveikai koreguoti savo laikyseną, stiprinti raumenis, patirti daugiau teigiamų emocijų, bet ir kasdieninėje darbo veikloje mokytojoms, kurios patiria stresą ar dėl apkrovos nugarai kenčia skausmą.
Visuomenės sveikatos specialistės Ingridos Mieliauskaitės informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *