Parodoje – Dizaino asociacijos auksarankių darbai

Daugiau kaip mėnesį Birštono muziejaus lankytojus džiuginusi Vilmos Krasauskienės vadovaujamos kurorto Dizaino asociacijos Kalėdinė ekspozicija jau skaičiuoja paskutines dienas, tad praėjusią savaitę parodos dalyviai, svečiai rinkosi ne į atidarymą, bet uždarymą. Tačiau šventinės nuotaikos, padėkos žodžių, šypsenų netrūko. Kūrybingų Dizaino asociacijos auksarankių atvyko pasveikinti, pabendrauti ir Birštono savivaldybės vadovai.


Renginys tradiciškai prasidėjo Birštono meno mokyklos koncertėliu, kuriame muzikavo sesutės Meda ir Ema Kučinskaitės bei neseniai Drezdene laurus nuskynęs instrumentinis duetas Augustė Zubavičiūtė ir Rokas Zdanavičius.
Dizaino asociacijos vadovė džiaugėsi, kad parodą rengė kartu su muziejumi. Ji tradicinė ir vyksta jau šešioliktą kartą. Darbai – įvairiausi, nuo floristinių kompozicijų, tapybos iki papuošalų iš odos, kailio, lino… Ir technologijos įvairios. Štai Dalia Ragovskienė sakė, kad, kurdama paveikslą iš žolyčių, gėlyčių, kriauklių, turėjo išmokti net glaistyti. Daugiausia darbų pristatė Vilma Krasauskienė, Valerijus Gratulevičius, Libertina Grigarienė, Dalia Banienė ir kt.
– Su dideliu džiaugsmu ateiname į šią parodą. Esate auksarankiai, kuriate nuostabius dalykus, mielus akiai ir širdžiai. Ačiū jums už grožį, už tai, kad puošiate ir garsinate mūsų kurortą, – sveikindama kalbėjo merė Nijolė Dirginčienė.
Muziejaus direktorė Viljeta Šalomskienė, taip pat „Dizaino studijos“ narė ir parodos dalyvė, pasidžiaugė, kad ši paroda išskirtinė ir sulaukia labai daug neeilinių lankytojų.
Muziejaus darbuotoja Irma Kareišienė sakė, kad tai vienintelė ekspozicija, kurią rengė visą savaitę… Išdėstyti, sukomponuoti tiek daug gražių darbų labai sudėtinga… Ir labai širdį skauda, kai viską reikia nuimti…
Dizaino asociacijos vadovė Vilma yra profesionali dizainerė – architektė. Prieš šešiolika sugrįžusi į Birštoną įkūrė Dizaino studiją, kuri prieš septynerius metus išaugo į Dizaino asociacją. Pastaruoju metu ji vienija per trisdešimt narių. Daugiausia – moterys, neseniai prisijungė du vyrai: laikrodininkas Vidas Cickevičius ir tapytojas V. Gratulevičius. Vilma su moterimis dirba jau keturiolika metų. Jauniausiai – 34 -eri, vyriausiai – 70. Kartą savaitėje kūrėjai renkasi meno mokykloje, dažniau, kai daro bendrus projektus. Kasmet surengia tris tradicines parodas, kartą metuose su darbais važiuoja į Punską ir kartą per mėnesį „Eglės“ sanatorija kviečia į edukacinę savaitę. Basanavičiaus aikštėje kartu su Neįgaliųjų draugija turi savo galeriją. Savaitgaliais čia galima ne tik pasigrožėti jų darbais, bet ir jų įsigyti.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *