Šeštasis turas baigėsi

„PMVD“ – Veiverių „Amberis“ 101:60 (21:10, 22:19, 28:18, 30:13)
Šeštajame ture „įšalusius“ Prienų KKSC lankus pirmieji išbandė „PMVD“ ir Veiverių „Amberio“ krepšininkai. „PMVD“ geriau pradėjo rungtynes ir po trijų A. Marchockio tritaškių pirmavo 24:16, o sėkmingai po krepšiu žaidęs vidurio puolėjas G. Vasiliauskas prieš didžiąją pertrauką padidino pastarosios komandos persvarą iki 14 taškų – 43:29. Po didžiosios pertraukos „PMVD“ ir toliau sėkmingai rungtyniavo ir puolime, ir gynyboje bei didino savo pranašumą, o labiausiai prie to prisidėjo tris tritaškius paeiliui pataikęs M. Seilius. „Amberio“ viltis palaikė tik tolimi P. Kirpičenko metimai. Vis dėlto, vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui, „PMVD“ persvara perkopė trisdešimties taškų ribą, o galutinis rungtynių rezultatas užfiksavo triuškinamą šios komandos pergalę rezultatu 101:60.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„PMVD“: G. Vasiliauskas -24, A. Marchockis -19, M. Seilius -14.
„Amberis“: P. Kirpičenko -26, G. Žilinskas -15, R. Klapatauskis -10.

„Prienai – Tango pizza“ – „Pakuonis“ 86:71 (26:16, 16:13, 21:25, 23:17)
Kitose rungtynėse susitiko „Pakuonio“ ir „Prienai – Tango pizza“ komandos. Pirmąsias 5 minutes vyravo apylygis žaidimas, tačiau po keitimo aikštelėje pasirodęs „Prienai -Tango pizza“ žaidėjas J. Davidavičius greitai „sumetė“ net 10 taškų ir leido savo komandai pirmauti 26:16. Antrajame kėlinyje abi komandos kiek sumažino apsukas ir surinko mažiau taškų, tačiau prieniečiai ir toliau išlaikė dviženklę persvarą – 42:29 po dviejų kėlinių. Trečiajame ketvirtyje aikštelėje ėmė siausti T. Kisieliausko ir V.Jarmalos duetas – jie kartu „Pakuoniui“ surinko net 19 taškų, o vos įpusėjus kėliniui skirtumas tarp komandų sumažėjo iki 3 taškų. Tačiau po minutės pertraukėlės „Tango pizza“ smeigė net 5 tritaškius ir susigrąžino apčiuopiamą 9 taškų persvarą. Lemiamame kėlinyje „Tango pizza“ po truputį didino savo pranašumą, o „Pakuonio“ krepšininkai niekaip nesugebėjo sugaudyti E. Mankausko, šiame ketvirtyje pelniusio 11 taškų. Pastarasis labiausiai prisidėjo prie svarbios „Prienai-Tango pizza“ pergalės rezultatu 86:71.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Prienai – Tango pizza“: J. Davidavičius – 23, E. Mankauskas – 21, K. Chadakauskas – 19.
„Pakuonis“: T. Kisieliauskas – 26, V. Jarmala -18, S. Ambrazas – 9.

„Stadionas“ – „Dvariukas“ 101:93 (30:28, 20:22, 27:21, 24:22)
Didelio susidomėjimo sulaukė įspūdingą rezultatyvumą demonstruojančių komandų – „Stadiono“ ir „Dvariuko“ – akistata. Pirmasis kėlinys tik patvirtino, kad šiame susitikime daugiau dėmesio bus skiriama puolimui – po pirmųjų dešimties minučių „Stadionas“ pirmavo 30:28. Antrajame kėlinyje ir toliau tęsėsi D. Šeškaus ir G. Maceinos tarpusavio dvikova – abu krepšininkai nuolat stojo prie baudų metimo linijos, o, prasidėjus didžiajai pertraukai, švieslentėje degė lygus rezultatas 50:50. Po pertraukos pagaliau prabilo vienas „Dvariuko“ lyderių A. Tilindė, kuris trečiajame kėlinyje surinko 11 taškų. Tačiau „Dvariukui“ niekaip nesisekė sustabdyti G. Maceinos, kuris puolime darė ką norėjo, o jo tritaškis kėlinio pabaigoje leido „Stadionui“ po 30 -ties minučių pirmauti 77:71. Lemiamame kėlinyje „Stadionas“ visą laiką buvo keliais žingsniais priekyje, o D. Šeškaus ir A. Tilindės pastangos norimų rezultatų nedavė – „Stadionas“ laimėjo susitikimą rezultatu 101:93 ir įsirašė šeštąją pergalę iš eilės.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stadionas“: G. Maceina -36, V. Palaikis -17, R. Gerbutavičius -14.
„Dvariukas“: D. Šeškus -28, A. Tilindė -27, D. Petkevičius -17.
Techninėmis pražangomis nubausti: „Stadiono“ komandos žaidėjas G. Maceina ir „Dvariuko“ komandos žaidėjas M. Ylius.

„Pušynė“ – „Šilavotas“ 96:81 (25:18, 25:25, 24:21, 22:17)
Ir „Šilavotas“, ir „Pušynė“ savo gretose turi individualiai labai stiprius įžaidėjus – L. Kurtinaitį ir P. Kamarauską. Šių komandų dvikova prasidėjo puikiais minėtų krepšininkų pasirodymais: L. Kurtinaitis pirmajame kėlinyje savo komandai pelnė net 14 taškų, P. Kamarauskas „Pušynei“ taip pat surinko 14, o po pirmųjų 10 -ties minučių „Pušynė“ pirmavo 25:18. Po pertraukėlės abi komandos ir toliau demonstravo rezultatyvų žaidimą – „Pušynę“ į priekį vedė A. Sinkevičius, o „Šilavoto“ gretose L.Kurtinaičiui į pagalbą pagaliau atėjo ir kiti komandos draugai. Įpusėjus rungtynėms „Pušynė“ ir toliau pirmavo tuo pačiu 7 taškų skirtumu – 50:43. Antroje rungtynių pusėje „Pušynė“ ir toliau didino savo pranašumą – puikų pasirodymą tęsęs A.Sinkevičius sėkmingai rinko taškus, ir „Šilavotas“ galiausiai buvo priverstas pripažinti priešininkų pranašumą. „Pušynė“ laimėjo susitikimą rezultatu 96:81 ir toliau kartu su „Stadionu“ išlieka vienintelėmis pralaimėjimo skonio dar nepatyrusiomis komandomis.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Pušynė“: A. Sinkevičius – 31, P. Kamarauskas -25, G. Andreikėnas -14.
„Šilavotas“: L. Kurtinaitis – 28, V. Mieldažys – 14, A. Senavaitis – 12.

Šeštasis turas baigėsi „Stakliškių“ ir „Jiezno“ dvikova
E. Kebliko ir M. Nenartavičiaus vedami stakliškiečiai galingai pradėjo susitikimą ir jau įpusėjus rungtynėms turėjo triuškinamą pranašumą – 46:24. Po didžiosios pertraukos „Stakliškės“ akivaizdžiai atsipalaidavo, o šlubuojančiu priešininkų puolimu greitai pasinaudojo „Jieznas“ – jiezniškiai pataikė keletą tritaškių ir prieš paskutinį kėlinį sumažino atsilikimą iki 15 taškų – 42:57. Paskutinis ketvirtis prasidėjo „Stakliškių“ lyderio E. Kebliko šešiais taškais iš eilės, tuo tarpu „Jiezno“ komanda jau atrodė susitaikiusi su pralaimėjimu. Galutinė rungtynių sirena užfiksavo nesunkią „Stakliškių“ pergalę rezultatu 77:60.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stakliškės“: M. Nenartavičius – 26, E. Keblikas – 24, M. Gailiūnas ir V. Bereiša – po 7.
„Jieznas“: L. Pempė – 11, E. Balaika – 8.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *