Legendinis Užuguosčio karnavalas stebino talentais, mokslo šou, geriausiais šimtmečio šokiais

Prieš dešimt metų uždaryta Užuguosčio mokykla, bet jos legenda – karnavalas, lig šiol gyva. Tai patvirtino jau ketvirtą kartą metų pabaigoje įvykęs buvusių mokinių atgaivintas labdaringas kalėdinis renginys. Kasmet Užuguosčio karnavalas vis įspūdingesnis ir kuria vis naujas tradicijas atokiame Prienų rajono kaime. Šiemet pirmą kartą karnavale įvykęs geriausių kalėdinių vaikų pasirodymų koncertas – vaikų talentų konkursas dalyvius pritraukė net iš keturių savivaldybių, o kraštiečiai į karnavalą plūdo iš visos Lietuvos.

Užuguostis traukia talentus
Net aštuonių valandų programa neprailgo nė vienam Užuguosčio karnavalo svečiui, kuris įspūdingą renginį stebėjo ir jame dalyvavo nuo pat pradžių iki galo. Tradiciškai prasidėjęs vaikams skirta programa šiemet renginys iš karto buvo kitoks nei anksčiau.
Užuguosčio karnavalo scenoje buvo pakviesti pasirodyti geriausi kalėdiniai vaikų muzikiniai pasirodymai ir surengtas tikras Vaikų talentų konkursas. Iš viso konkurse vyko net 15 pasirodymų, juose sudalyvavo apie 50 vaikų. Vaikų talentų konkurse susirungė ne tik Užuguosčio vaikai, bet atvyko ir iš Aukštadvario, Birštono, Prienų, Skriaudžių ir net Kauno. Talentus, be Kalėdų senelio ir Snieguolės, vertino itin kompetentinga komisija. Tai – kompozitorius Raimundas Martinkėnas, Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro vadovė Asta Keblikienė ir Užuguosčio seniūnaitė Danutė Adamonienė.
Komisijos sprendimu, Užuguosčio karnavalo Vaikų talentų konkurso pagrindinis „Grand Prix“ laimėjimas atiteko savo kūrybos dainą atlikusiai Ūlai Beliukevičiūtei iš Aukštadvario, I vietą užėmė solistė Austėja Belenavičiūtė iš Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos (vadovė Ramunė Liutvynskienė), II vietą – meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ vyresniųjų grupė (vadovė Ramunė Liutvynskienė), III vietą – Jiezno muzikos mokyklos auklėtinės Austėja Degutytė ir Gabrielė Dubovikaitė (vadovė Rita Leitanienė).
Laimėtojams atiteko specialios Užuguosčio karnavalo Vaikų talentų konkurso taurės ir „Eglės“ sanatorijos Birštone dovanų kuponai apsilankyti druskų kambaryje, visiems vaikams – rėmėjų „BIOK laboratorija“, „Smart trading“, „LABU skanėstai“, Lietuvos transporto saugos administracijos dovanos.

Antrą kartą išdalinti Užuguosčio varpai
Vakarinėje karnavalo dalyje antrą kartą buvo išdalinti padėkos apdovanojimai „Užuguosčio varpai“, bylojantys Užuguosčio legendą apie nuskendusį Užuguosčio bažnyčios varpą ir kasmet skiriami žmonėms, kurie garsina, puoselėja ir stengiasi dėl Užuguosčio krašto.
Šiemet Užuguosčio kaimo bendruomenė „Radasta“ varpą nuo savęs įteikė naujai Stakliškių seniūnei Nijolei Ivanovienei už dėmesį Užuguosčio problemoms ir jų sprendimą, Užuguosčio kaimo bendruomenė „Užuguostis“ – Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Rimai Zablackienei už nuolatinę pagalbą bendruomenei, Užuguosčio kaimo jaunimo iniciatyvų klubas – krašto etnologei, Aukštadvario regioninio parko vyriausiajai kultūrologei Ritai Balsevičiūtei už į Užuguosčio kraštą pritraukiamus turistų srautus. Karnavalo iniciatoriai, buvę mokiniai ir naujų iniciatyvų Užuguostyje organizatoriai savo varpą skyrė Antaveršio kaime įsikūrusiai Radiolokacinio posto vadovybei už bendradarbiavimą organizuojant vaikų karybos stovyklą Užuguostyje vasaros metu. Mažųjų Užuguosčio varpų kopijų autorius – Užuguosčio krašto kalvis Martynas Breikštas.
Vakaro svečius linksmino grupė „2 Donatai“, įspūdingą pasirodymą „Mokslo šturmas“ su azoto, vandenilio ir kitomis chemijos bei fizikos priemonėmis atliko profesionali komanda N2, vakarą vedė žurnalistė, TV laidų vedėja Vilija Andriulevičiūtė. Renginį vainikavo geriausi šimtmečio Užuguosčio šokiai, kuriems muziką parinko buvę Užuguosčio diskotekų vedėjai.
Tarp garbingų vakaro svečių – Seimo narys Andrius Palionis, Prienų r. savivaldybės tarybos narys Artūras Vaidogas, Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus padėjėjas Žilvinas Labanauskas, Stakliškių seniūnė Nijolė Ivanovienė, Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro vadovė Asta Keblikienė ir kt. Iš viso renginyje dalyvavo apie 400 žmonių iš Užuguosčio, aplinkinių gyvenviečių, buvę Užuguosčio mokyklos mokiniai atvyko iš visos Lietuvos.

Labdaringa loterija nepaliko abejingų
Kasmet renginyje vykstanti labdaringa loterija niekada nepalieka abejingų, nes jos metu surinktos lėšos naudojamos kitoms Užuguostyje per visus metus vykstančioms iniciatyvoms įgyvendinti bei neveikiančios Užuguosčio mokyklos pastato išsaugojimui bei išlaikymui.
Vakaro metu visada galima laimėti itin vertingų rėmėjų įsteigtų prizų ir pagrindinį, visų labiausiai geidžiamą prizą – kelionę. Šiemet kelionių organizatorius „West Express“ dovanojo 300 Eur vertės dovanų čekį kelionei pasirinkta kryptimi. Tarp nuolatinių ir kasmet Užuguosčio karnavalą remiančių rėmėjų – „Eglės“ sanatorija Birštone, parodų organizatorius „Ekspozicijų centras“, didmeninės prekybos bendrovė „Smart Trading“, parduotuvių tinklas Vilniuje „Koslina“. Šiemet gausiai prizais parėmė prekės ženklus „Rasa“ ir „Aras“ į „Kilig“ pakeitusi įmonė „BIOK laboratorija“, taip pat prisijungė Prienuose veikianti picerija „Ant kampo“, kaimo turizmo sodybos „Ežero namai“, „Degučių sodyba“, vandenlenčių parkai „Wake Way“ ir „313 cable“ ir kt.
Legendinis Užuguosčio karnavalas vainikavo Užuguostyje 2018 metais įvykusį renginių ciklą, kuris šiais metais buvo dedikuotas socialiniam verslui ir iš dalies finansuotas LR Žemės ūkio ministerijos lėšomis.
Kaip ir kasmet, renginį uždarytos Užuguosčio mokyklos sporto salėje inicijuoja buvę mokiniai, šiemet prie renginio organizavimo darbavosi Silvija Jurgelevičienė, Jolita Mažeikienė, Simona Šalomskaitė, Vilė Bartkuvienė ir Gintautas Sodaitis. Taip pat Užuguostyje veikiančios nevyriausybinės organizacijos – Užuguosčio kaimo jaunimo iniciatyvų klubas, Užuguosčio bendruomenės „Užuguostis“ ir „Radasta“.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *