Šventiniame vakare – šūsnys apdovanojimų

Naujųjų metų išvakarėse Prienų kultūros ir laisvalaikio centras (KLC) šurmuliavo nuo šventiškai nusiteikusių žmonių gausybės. Į vakarą, pavadintą „Žiemos mozaika“, iš visų rajono savivaldybės kampelių rinkosi maži ir dideli. Maloniai nuteikė prie salės besišypsantis, su visais besisveikinatis Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauska, su žmona. Šventinio vakaro afiša skelbė ne tik konkursų „Lai ateina šventės žiburiuotos“ ir „Senių besmegenių sąskrydžio“ nugalėtojų apdovanojimą, bet ir įspūdingą tarptautinio projekto miuziklo „Baltican Carmen“ premjerą.


Šventę nuotaikinga daina pradėjo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro moterų ansamblis, estafetę perdavęs Prienų r. savivaldybės Kalėdinės aplinkos kūrimo konkurso „Lai ateina šventės žiburiuotos“ organizatoriams. Jame dalyvauti buvo kviečiami visi, kurie prieš didžiąsias metų šventes papuošė savo aplinką – fasadus, balkonus, langus, vitrinas, kitas erdves. Vertinta buvo atkreipiant dėmesį į originalumą, išradingumą, kūrybingumą, inovatyvumą, šventinės nuotaikos sukūrimą ne tik prie pastatų, bet ir viešose erdvėse… Vienas iš puošybos elementų turėjo būti baltas senis besmegenis.
Konkursą Prienų r. savivaldybės seniūnijose organizavo ir nugalėtojus išrinko Savivaldybės administracijos seniūnijų seniūnų sudarytos vertinimo komisijos. Nugalėtojais tapo Elena ir Algimantas Žilinskai (Balbieriškis), Danutė ir Algis Babrauskai (Uosos k., Balbieriškio sen.), Ona Tamošiūnienė (Išlaužas), Ramunė ir Antanas Juodsnukiai (Išlaužas), Jūratė ir Rimantas Stelmokai (Kašonių k., Jiezno sen.), Rita ir Ričardas Urbštai (Jieznas), Jolanta Šklėrienė (Naujoji Ūta), Sonata ir Rimas Labučiai (Tartupio k., Naujosios Ūtos sen.), Edita ir Irmantas Balsiai (Pašventupio k., Pakuonio sen.), Jurgita ir Gražvydas Šukučiai (Daukšiagirės k., Pakuonio sen.), Lina Mikučauskienė (Prienai), Vilija ir Deimantas Taruliai (Prienai), Gražina ir Antanas Bendinskai (Prienai), Prienų seniūnijos Strielčių kaimo bendruomenė „Nemuno link“ (pirmininkas Arūnas Rasimas), Virginijus Morkūnas (Strielčių k. Prienų seniūnija), Gediminas Barštys (Strielčių k. Prienų seniūnija), Tadas Jurkonis (Stakliškės), Simona ir Algirdas Ruočkai (Pieštuvėnų k. Stakliškių seniūnija), UAB „Ekofrisa“ (vadovė Lina Dužinskienė, Naraukelio k. Šilavoto sen.), Vilmutė ir Rimas Žiobai (Klebiškio k., Šilavoto sen.), Rasa Sabaliauskienė (Leskavos k., Veiverių sen.), UAB „Alsena“ (vadovas Artūras Dirginčius, Čiurlių k. Veiverių sen).
Nugalėtojus sveikino ir apdovanojo seniūnai, meras A. Vaicekauskas.
Jei šie rezultatai buvo žinomi iš anksto, tai „Senių besmegenių sąskrydžio“ konkurso prizininkai paslaptyje buvo laikomi iki paskutinės minutės. Pirma vieta ir 1000 eurų piniginis prizas atiteko Prienų „Revuonos“ dizaino studijai „Modus“. „Tai sniegas, kaip gera jį matyti“ – taip nugalėtojai pavadino iš slidžių sukurtą dešimties besmegenių būrį. Antra vieta už „Keliaujantį trubadūrą“ džiaugėsi Prienų meno mokykla, trečia atiteko Rimvydo Strikausko „Saulenei vėjasmegenei“.
Specialiuoju prizu apdovanotas Dvariuko bendruomenės asociacijos „Besmegenis iš Dvariuko“. „Senių besmegenių sąskrydis“ – tai kūrybinis – socialinis projektas, kurio tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitą – atšilimą.
Akcija Prienuose surengta antrą kartą. Pagrindiniai seniai besmegeniai, įsikūrę Prienų miesto Laisvės aikštėje, šalies gyventojus džiugins iki Trijų Karalių.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *