Pirmenybių lyderiai – „Stadiono“ krepšininkai

„Dvariukas – Veiverių „Amberis“ 101:85 (26:19, 22:14, 25:24, 28:28)
Penktasis turas prasidėjo „Dvariuko“ ir Veiverių „Amberio“ rungtynėmis. „Dvariukas“ susitikimą pradėjo labai rezultatyviai, o penki pataikyti tritaškiai pastariesiems po pirmųjų 10-ties minučių leido pirmauti 26:19. „Amberio“ puolimas antrajame kėlinyje ėmė gerokai strigti, o tuo pasinaudojęs „Dvariukas“ dar labiau padidino savo pranašumą ir, įpusėjus rungtynėmis, pirmavo 48:33. Antroje rungtynių pusėje abi komandos daugiau dėmesio skyrė puolimui nei gynybai. „Dvariuko“ gretose puikiai rungtyniavo net 15 taškų antroje rungtynių pusėje surinkęs M. Ylius, tuo tarpu „Amberio“ krepšininkai bandė gelbėtis tolimais metimais. Vis dėlto „Dvariukas“ nesunkiai atlaikė visus veiveriškių bandymus priartėti ir užtikrintai laimėjo susitikimą rezultatu101:85.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Dvariukas“: D. Petkevičius – 33, M. Ylius – 24, D. Šeškus – 18;
„Amberis“: P. Kirpičenko – 25, T. Vilkas – 18, E. Liungas -17.
„Amberio“ komandos žaidėjas J. Bereiša nubaustas technine pražanga.


„Stakliškės“ – „Prienai-Tango pizza“ 77:56 (22:11, 21:15, 14:10, 20:20)
„Prienai-Tango pizza“ ir „Stakliškių“ komandų akistata kiek netikėtai prasidėjo galingu stakliškiečių startu – vos įpusėjus antrajam kėliniui, pastarieji jau pirmavo net 34:14. Tada pagaliau prabilo „Prienai-Tango pizza“ lyderis E. Mankauskas, smeigęs tris tolimus metimus ir inicijavęs spurtą 12:0, po kurio jau „Stakliškių“ komanda buvo priversta prašyti minutės pertraukėlės. Stakliškiečiai greitai stabilizavo padėtį spurtavę 9:0 ir, įpusėjus rungtynėms, pirmavo 43:26. Beje, visus taškus antrajame kėlinyje „Prienai-Tango pizza“ rinko tik tolimais metimais. Trečiajame ketvirtyje abi komandos įsivėlė į klampų žaidimą ir sunkiai rinko taškus. „Tango pizza“ krepšininkams niekaip nesisekė sumažinti atsilikimo iki vienženklio, o E. Kebliko ir T. Švedo tritaškiai įtvirtino „Stakliškių“ komandos pergalę rezultatu 77:56.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stakliškės“: E. Keblikas ir G. Ruočkus – po 25, T. Švedas – 17;
„Prienai-Tango pizza“: E. Mankauskas -19, O. Aleksynas -13, K. Chadakauskas – 8.


Balbieriškio „Ringis“ – „PMVD“ 90:78 (21:23, 26:16, 26:19, 17:20)
Trečiose dienos rungtynėse į aikštelę žengė „PMVD“ ir Balbieriškio „Ringio“ krepšininkai. Galingą sudėtį surinkę balbieriškiečiai vis bandė pabėgti nuo savo varžovų, tačiau „PMVD“ greitų atakų dėka nuolat „kvėpavo“ varžovams į nugaras. Vis dėlto antrajame kėlinyje ėmė ryškėti „Ringio“ pranašumas po krepšiu ir, įpusėjus rungtynėms, „Ringis“ jau turėjo dviženklį pranašumą – 47:37. Trečiajame kėlinyje „PMVD“ buvo priartėjusi iki 6 taškų, tačiau puikus A. Pilvelio žaidimas leido „Ringiui“ ne tik susigrąžinti turėtą persvarą, bet ir dar labiau padidinti savo pranašumą. Šešiese žaidusiems „PMVD“ krepšininkams ketvirtajame kėlinyje akivaizdžiai ėmė trūkti jėgų, o tuo pasinaudojęs „Ringis“ ėmė triuškinti savo varžovus. Tik rungtynių pabaigoje tritaškių „prišaudžiusi“ „PMVD“ sumažino skirtumą iki 12 taškų, o Balbieriškio „Ringis“ į savo sąskaitą įsirašė dar vieną užtikrintą pergalę – 90:78.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Ringis“: A. Pilvelis – 26, I. Sinkevičius – 17, M. Burbulevičius – 14;
„PMVD“: A. Marchockis – 24, E. Zamblauskas -16, E. Šerpenskas ir M. Seilius – po 11.
„Ringio“ komandos žaidėjai I. Sinkevičius ir D. Kalėda nubausti techninėmis pražangomis.
Techninė pražanga įrašyta ir „Ringio“ komandos atsarginių žaidėjų suoleliui.


„Stadionas“ – „Jieznas“ 100:63 (32:11, 27:14, 21:20, 20:18)
„Stadiono“ ir „Jiezno“ rungtynių nugalėtojas jau buvo nulemtas įpusėjus pirmajam kėliniui – „Stadiono“ krepšininkai, prabėgus 5 minutėms, jau pirmavo rezultatu 25:0! Ir vėl nuostabiai tritaškius metusio M. Jančiausko vedamas „Stadionas“, įpusėjus rungtynėms, pirmavo net 59:25. Antroji rungtynių pusė tebuvo formalumas. „Stadionas“ atleido vadeles, o tuo pasinaudoję jiezniškiai pagerino reikalus puolime, tačiau sutriuškinimo neišvengė. Rungtynių sirena paskelbė Dar vieną „Stadiono“ pergalę rezultatu 100:63.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stadionas“: M. Jančiauskas -28, V. Palaikis -21, R. Gerbutavičius -16;
„Jieznas“: E. Balaika -17, L. Žuromskas -8, L. Gudeliūnas, J. Štangvaltas ir E. Petkevičius – po 7.


„Šilavotas“ – „Pakuonis“ 88:64 (31:23, 15:11, 19:15, 23:15)
„Pakuonio“ ir „Šilavoto“ komandų akistata prasidėjo šilavotiškių spurtu 9:0. Tada prabilo vienas „Pakuonio“ komandos lyderių V. Jarmala, surinkęs 7 taškus iš eilės. Pirmoje rungtynių pusėje vyravo labai klampus žaidimas: abi komandos nuolat pažeidinėjo taisykles ir didžiąją taškų dalį rinko baudų metimais. Po dviejų ketvirčių „Šilavotas“ buvo priekyje rezultatu 46:34. Trečiajame kėlinyje pagaliau prabilo „Pakuonio“ snaiperis R. Grimalauskas, po kurio dviejų tritaškių iš eilės skirtumas tarp komandų buvo sumažėjęs iki 8 taškų. Tačiau tai buvo viskas, ką pasiekė „Pakuonis“: „Šilavotas“ ėmė siautėti greitajame puolime, taip pat didelė taškų dalis buvo pelnyta antraisiais šansais, o skirtumas tarp komandų netruko perkopti 20-ties taškų ribą. Rungtynių pabaigoje emocijoms pasidavę „Pakuonio“ krepšininkai pralaimėjo susitikimą rezultatu 64:88.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Šilavotas“: P. Masikonis -14, E. Petkevičius, L. Kurtinaitis ir E. Senavaitis – po 13;
„Pakuonis“: A. Narmontas – 18, V. Jarmala – 12, R. Grimalauskas – 11.
„Pakuonio“ komandos žaidėjas R. Grimalauskas nubaustas 2 techninėmis pražangomis.


Po penkerių sužaistų rungtynių pirmenybių lydere išlieka „Stadiono“ komanda, žengianti be pralaimėjimų (10 taškų). Po aštuonis taškus yra surinkusios „Pušynės“, „Dvariuko“ ir „Ringio“ komandos. Į turnyrinę lentelę po 7 taškus įsirašė „PMVD“ ir „Prienai – Tango pizza“, po šešis – „Amberis“, „Šilavotas“ ir „Stakliškės“, penkis taškus tesurinko „Pakuonio“ ekipa, kol nepelniusi nė vienos pergalės.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *