Vaikai – didžiausia dovana…

Susilaukti kūdikio kiekvienai šeimai – ypatinga laimė.


Gruodžio 20 -ąją Birštono savivaldybėje vyko šventinė Lietuvos šimtmečio vaikų pagerbimo popietė. Tėveliai, jų artimiausi žmonės, vedini ir didesniosiomis atžalomis, atvyko su pačiais mažiausiais ir trapiausiais savo šeimos nariais – neseniai gimusiais vaikais. Savivaldybės didžiojoje salėje trumpą laiką buvo įtartinai tylu, tačiau praėjus keliolikai minučių, pasigirdo klegesys, verkšlenimas, kai kam nuo verksmo greitai džiūvo ašarėlės, jie ir vėl galėjo šiltai šypsotis savo tėveliams.
Iškilmingo renginio metu mažuosius kurorto gyventojus pasveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, džiaugdamasi tuo, kad mato tiek daug mažų akučių, nukreiptų į ją. Merė džiaugėsi, kad mažųjų niurzgėjimas, verkšlenimas yra pati nuostabiausia muzika, svarbi visiems mums ir ir mūsų šaliai. Renginyje dalyvavo ir mero pavaduotojas Vytas Kederys bei Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojos, padėjusios sukurti šventišką reginį.
Pasveikinti ir apdovanoti šie 2018 metais gimę Birštono savivaldybės šimtmečio vaikai: Danielius, Milana, Bernardas, Domas, Jokūbas, dvynės Marija ir Aurėja, Darija, Tauras, Elžbieta, Deividas, Benas, Adomas, Evelina. Taip pat pasveikinti šaunūs trynukai, gimę 2017 metais: Enrika, Ignas ir Domas. Merė jaunųjų atžalų tėveliams įteikė mažiesiems skirtas 100 -mečio atminimo dovanas – simbolinius Birštono banginukus. Rožinės spalvos – mergaitėms, žydros spalvos – berniukams.
Šis įvykis labai svarbus ne tik Birštonui, bet ir Lietuvai. Kiekvienas gimęs vaikas – naujos kartos, tęsiančios Nepriklausomos Lietuvos sėkmės istoriją – narys. Tikimės, kad užaugę vaikai savo gražiomis idėjomis ir prasmingais darbais toliau rašys mūsų Birštono krašto istoriją. Tegul jų vaikystė būna kupina gražiausių svajonių, įspūdžių ir nuoširdaus vaikiško juoko.
Didžiuojamės mažaisiais Birštono krašto gyventojais ir linkime, kad juos suptų meilė, Dievo palaima ir džiaugsmas.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *