Unikalusis James Joyce Birštono viešojoje bibliotekoje

Birštono viešosios bibliotekos veiklos 70-mečio šventinės renginių savaitės metu bibliotekoje atidaryta paroda, pasakojanti vieno įtakingiausių XX a. menininkų, airių rašytojo James Joyce (1882 – 1941) istoriją. Atidarymo metu svečiavęsis Airijos ambasadorius Lietuvoje J. E. David Noonanas pasidžiaugė nuoširdžia draugyste su Birštono savivaldybe, su biblioteka: „Esu Birštone buvęs jau visais metų laikais. Gamta kinta, puošiasi kitomis spalvomis, tačiau žmonių nuoširdumas išlieka tas pats“.
Pristatydamas parodą D. Noonan pabrėžė, kad James Joyce Airiją išvedė į pasaulį, o pasaulį atvedė į Airiją. Tarptautinis savo vizija bei įtaka, bet visada intelektualiai įsišaknijęs gimtajame mieste Dubline, Joyce, galima sakyti, atstovauja šiuolaikinei Airijos dvasiai.
Jo žymiojo romano „Ulysses“ veiksmas vyksta vieną dieną – birželio 16 -ąją. Ši diena tapo turbūt vienintele tarptautine meno kūriniui skirta švente „Bloomsday“.
Papasakojęs apie rašytojo asmenybę, įtaką airiams, jų kultūrai, ambasadorius pakvietė iš arčiau apžiūrėti parodą, pasikalbėti apie James Joyce, pabendrauti, pabūti kartu…
Renginyje dalyvavusi Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė dėkojo ambasadoriui už puikią parodą, bendradarbiavimą, už akimirkas, kurios šildo kurorto gyventojus, padovanojo atminimo dovanėlę.
Kviečiame aplankyti parodą Birštono viešosios bibliotekos Suaugusiųjų skaitytojų aptarnavimo skyriuje iki š. m. gruodžio 14 dienos.
Paroda parengta Airijos užsienio reikalų departamento ir yra pristatoma bendradarbiaujant Airijos ambasadai Lietuvoje kartu su Birštono viešąja biblioteka.
Ledina Tamošiūnienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *