Skatina eiti pirmyn…

Gruodžio 3 -iąją pasaulis mini Žmonių su negalia dieną. Tarp šios dienos tikslų – ir siekis atkreipti dėmesį į žmonių su negalia rūpesčius bei ieškoti būdų kylančioms problemoms spręsti.

Jiezniškių sąjungos vadovė Augenija Stoškuvienė ir tarybos narė Sigutė Kimbirauskienė už bendrus projektus dėkoja Neįgaliųjų sąjungos Dienos centro vadovei Nijolei Zenkevičiūtei.

O tų problemų, pasak Jiezno žmonių su negalia sąjungos pirmininkės Augenijos Stoškuvienės, kyla daug ir įvairių, tačiau, gruodžio pirmąjį šeštadienį susirinkus į tradicinę šventinę popietę, apie jas kalbėti ji norėjo mažiausiai. Tad tik paprašė šventėje dalyvavusių garbių svečių padėti sąjungos nariams susiremontuoti jiems skirtas patalpas, o paskui su bičiuliais dalinosi geromis žiniomis. Juo labiau, kad ir pasidalinti buvo kuo. Pati naujausia žinia buvo apie tai, kad jau vasario mėnesį Jiezno neįgaliuosius turėtų pasiekti respublikinės sąjungos tarybos jiems skirtas 9 vietų autobusiukas, kuriame įrengtos ir kelios vietos žmonėms su vežimėliais. Pirmininkės teigimu, jiezniškiai labai dėkingi ir Prienų rajono savivaldybės tarybai bei administracijai, sutikusiai prisiimti automobilio bei vairuotojo išlaikymo kaštus. Savivaldybei sąjungos nariai dėkingi ir už vienos jų narės šeimai pagerintas gyvenimo sąlygas, suteikiant patogesnį butą Prienuose.

Vienas iš aktyviausių Jiezno žmonių su negalia sąjungos narių – Vytautas Mockevičius.

Pagal išgales energingi ir aktyvūs Jiezno neįgaliųjų sąjungos nariai geba ir patys kurti sau bei kitiems džiaugsmą, skatindami, kad ir mažais žingsneliais, bet eiti pirmyn. Ne vienam iš savo bendraminčių pirmininkė turėjo už ką padėkoti. Ir ne tik saviškiams, bet ir rėmėjams, kurių jų organizacija turi gražų būrį. Be jų argi vyktų gražios šventės, būtų organizuojamos kelionės bei sprendžiami įvairūs buitiniai klausimai. Padėkos ir gėlės šį kartą buvo skirtos skulptoriui Gvidui Švenčioniui, Aldonai ir Algirdui Adomaičiams, Vytautui Mockevičiui, Virginijai Urbanavičienei, Onutei ir Vaclovui Charašauskams, Sigutei Kimbirauskienei, Sonatai Švabauskienei, Daliai Kisielienei ir Nijolei Zenkevičiūtei. Taip pat buvo perduotos ir Maisto banko akcijos organizatorių

Ansamblio vadovė Dalia Kisielienė popietės dalyvius pasveikino ir sava daina.

padėkos Vytautui Mockevičiui, Virginijai Pempienei, Sigutei Kimbirauskienei, Aldonai Bučienei ir Aldonai Liuizienei.
Tradicinėje savo šventėje sąjungos nariai nebuvo vieni. Jie sulaukė ir valdžios atstovų, ir rėmėjų, ir kaimynų bei bendraminčių sveikinimų. Na, o popietę vainikavo gražus koncertas. Ir šįkart jis buvo tikrai ypatingas – pirmą kartą pasirodė saviškių suburtas ansamblis, kuriam vadovauja Dalia Kisielienė. Ansambliečių entuziazmas tik dar kartą patvirtino, kad net ir ilgai puoselėta svajonė gali išsipildyti…
Ramutė Šimukauskaitė

Jiezno neįgaliųjų sąjungos ansamblis.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *