Kašonių bendruomenė ruošiasi kalėdinei šventei

Kašonių bibliotekoje tyliai gimsta Kalėdos: ilgais Advento vakarais kašoniškiai gaminasi žaisliukus šventinei eglutei, repetuoja kalėdinį spektaklį, ruošia rankdarbius parodai.
Mintis pasipuošti kalėdinę eglutę bendruomenės namuose tik savo rankomis pasigamintais žaisliukais kilo psichologės paskaitos apie stresą metu. Todėl, kad ilgais ir niūriais Advento vakarais galėtume sumažinti nerimą, nusprendėme rinktis bibliotekoje ir iš įvairių medžiagų pasigaminti eglutei žaisliukus, juolab kad turime liaudies meistrę Laimutę Butkienę, kuri ir medžiagomis aprūpina, ir žaisliukų gaminimo subtilybių pamoko. Į kalėdinio pasiruošimo šurmulį įsijungė ir vaikai, ir suaugusieji. Gaminame žaisliukus iš eglės ir pušies kankorėžių, pirštines, kojines, angelus, įvairiaspalvius burbulus ir kt. O pagerbdami besibaigiančius Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metus, ir eglutę šimtmečio egle pavadinome.
Pačios geriausios ir šauniausios idėjos gimsta būryje. Renkamės kartą per savaitę, dirbame po 3 – 4 valandas ir visus reikalus aptariame. Juk reikės ne tik žaisliukų, bet ir pačios eglutės. Džiaugiamės, kad į pagalbą atėjo vietinis ūkininkas, kuris pažadėjo padovanoti savo kiemo žaliaskarę. Tik to negana – reikia ir Kalėdų senelio, ir dovanų mažiesiems. Rankdarbių parodai ne viena kašoniškė pažadėjo savo darbelių atnešti. O bendruomenės vaikai su mokytoja Romute ir bibliotekininke Danute ruošia kalėdinį spektaklį.
Kašonys – aktyvus, draugiškas kaimas. Man atrodo, kad čia gyvena geri, nuoširdūs žmonės, tarp kurių nėra nė vieno pikto. Džiugu, kad mūsų bendruomenėje daug jaunų žmonių, kurių galvos pilnos pačių nuostabiausių idėjų.
Danutė Bajorienė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *