Paroda „Stalo istorijos“ „Eglės“ galerijoje Kaune

„Kai dienos šviesa grimzta į tamsumas, vis dažniau norisi su šeima, artimaisiais, draugais susėsti prie stalo. Šis paprastas buities atributas turi ypatingą savybę: jis suburia žmones ne tik duonai ir vynui, bet ir maldai, sutartinei, žaidimams, širdžių atvėrimui“, – šiais Ramintos Antanaitienės žodžiais buvo pristatyta meno kūrinių paroda „Stalo istorijos“, kurios atidarymas vyko 2018 m. gruodžio 1d. Kaune, galerijoje „Eglė“.


Parodoje su kitais garsiais Lietuvos menininkais savąją stalo istoriją pasakojo ir prienietė dailininkė, keramikė Aušra Deltuvienė. Jau ne pirmus metus Aušros Deltuvienės kūryba eksponuojama galerijoje „Eglė“. Šį kartą kalėdinėje parodoje puikavosi menininkės keramika: lėkštės, dubenėliai, indai, pripildyti kvapų. O kokios vaišės be prieskonių, daržovių ir vaisių, kurie taip pat yra menininkės rankų darbas! Galerijoje ekspozicija taip sukurta, kad galima grožėtis skirtingų menininkų kūriniais ir išgirsti vieną istoriją – juk mene išnyksta riba tarp to, kas tikra ir sukurta. Pavyzdžiui, Aušros Deltuvienės keramikos kūriniai lyg iš dailininko Aurimo Eidukaičio paveikslo pabirę gardumynai.
Kad galėtume pasakyti, jog ten ir mes buvome, visomis šiomis gėrybėmis džiaugėmės, tereikia apsilankyti „Eglės“ galerijoje Kaune. Paroda „Stalo istorijos“ eksponuojama iki 2019 m. sausio 5 d.
Vytautė Kurtovienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *