„Rudens kraitėje“ pasidžiaugta nuveiktais darbais

Lapkričio 23 dieną Birštono kultūros centre vyko tradicinė ūkininkų šventė „Rudens kraitė“, kurioje buvo pasidžiaugta ūkininkų bendruomenės veikla, nuveiktais darbais, prisiminti per metus įvykę pasikeitimai, tiesiog šiltai ir nuoširdžiai pabendrauta.


Šventės pradžioje merė Nijolė Dirginčienė, pasveikinusi susirinkusius savivaldybės ūkininkus, pasidžiaugė, kad Birštono krašto ūkininkai atsakingai prižiūri savo ūkius, domisi pažangiomis technologijomis, stengiasi tobulinti ūkių aplinką, atnaujinti darbui reikalingą techniką. Džiugina ir savivaldybės jaunoji ūkininkų karta, tai, kad tėvai, seneliai ūkininkavimo tradicijas perduoda savo vaikams, anūkams, o jie plečia ūkius ir sėkmingai dirba augalininkystės, gyvulininkystės ir kituose ūkiuose.
Iš viso Birštono seniūnijoje yra registruota 357 ūkiai, 438 – žemės ūkio ir kaimo valdos, 2018 m. pasėlius deklaravo 328 ūkiai, pieno ūkių yra 41, o bičių ūkių – 16. Daugėja ir netradicinių ūkių. Šaltinėnų ir Siponių kaimuose įveisti avietynai, Paverknių kaime naujai kuriamas graikinių riešutmedžių ūkis.
Turizmo srityje svečius traukia seniūnijos teritorijoje įsikūrusios kaimo turizmo sodybos: Šaltinėnų kaime įsikūrusi kaimo turizmo sodyba „Punios aidas“, Siponyse veikianti sodyba „Krakila“, „Vanagų vienkiemis“, ant Nemuno kranto naujai įsikūrusi Kazimiero Kazlausko sodyba.

Konkurso „Gražinkime Birštono kraštą 2018 m.“ nugalėtojai:
Kazimieras Kazlauskas – Vaizdingiausia sodyba;
Virginijus ir Birutė Kazlauskai – Kultūriškiausia sodyba;
Lina Žiūkienė – Gražiausias gėlynas;
Ineta Naujalytė („Saulės terasa“) – Vasariškiausia terasa;
Helmanas Lik („Laisvalaikio terapija“) – Kurortiškiausia pramoga;
Basanavičiaus a. 12 pastatas – daugiabutis – Vaizdingiausia modernizacija;
Prof. Stasys Žirgulis – Kultūrinės erdvės;
Gerda Kemežienė – Istorijos stilizacija.

Tradiciškai šventės metu apdovanoti ir geriausiai tvarkomų Birštono savivaldybės sodybų konkurso nugalėtojai, kuriantys gražią, išpuoselėtą aplinką, besirūpinantys ne tik savo namų, bet ir Birštono kurorto jaukumu, įvaizdžiu. Juos, kaip ir didžiausių ūkių šeimininkus, kartu su mere sveikino ir atminimo dovanas įteikė vicemeras Vytas Kederys ir administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas. Šventės dalyvius taip pat sveikino Seimo narys Andrius Palionis ir LR Žemės ūkio rūmų pirmininkas Arūnas Svitojus.
Vakaro metu žiūrovams gerą laiką dovanojo Birštono kultūros centro tautinių šokių kolektyvai „Aguonėlė“ (vadovė Virginija Bankauskienė) ir „Kupolė“ (vad. Birutė Brazdžiūtė), Vilkaviškio kultūros centro kaimo kapela „Vingis“, vakaronės metu linksmą nuotaiką kūrė grupė „Kava“.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *