Pasveikino su gražia gyvenimo sukaktimi

Gražią lapkričio 17 -osios popietę Vėžionių kaimo bendruomenės nariai aplankė Janiną Raulinavičienę, kuriai tądien sukako 90 metų.

Puikiai atrodanti 90 -metė svečius pasitiko savo namuose. Ilgaamžei bendruomenės atstovai linkėjo gražių gyvenimo akimirkų, artimųjų dėmesio ir meilės bei Dievo palaimos. Nubraukusi džiaugsmo ašarą ir padėkojusi už sveikinimus bei linkėjimus, Janina savo svečius pakvietė prie gausaus vaišių stalo, kurį padėjo suruošti dukra Zita.
Susėdus už stalo užsimezgė jaukus ir šiltas pašnekesys. Nors ilgaamžės sveikata ir atmintis jau nebe tokie, kaip jaunystėje, tačiau moteris vis dar atsiminė savo jaunystę ir prabėgusį gyvenimą.
Augo ponia Janina Rūdupio kaime, Prienų rajone, Jono ir Monikos Kirkliauskų šeimoje kartu su dar dviem seserimis ir broliu (dar viena sesuo mirė kūdikystėje). Iš keturių vaikų Ji buvo vyriausia. Bagrėno kaime baigė keturias klases, toliau mokytis tėvai neleido, kadangi reikėjo padėti prižiūrėti ūkį bei jaunesnes seseris ir brolį. Dirbdama namuose Janina išmoko puikiai austi. Jos austomis staltiesėmis ir lovatiesėmis buvo papuošti net Birštono bažnyčios altoriai. Daug austų darbų iškeliavo į Ameriką.
Sulaukusi 33 metų, ištekėjo už Juozo Raulinavičiaus. Apsigyveno Jundeliškių kaime, tačiau su vyru pragyveno tik trejus metus ir keturis mėnesius. Vyras netikėtai mirė. Janina liko su dviem mažais vaikučiais, sūnui Jonui buvo 2 metukai, o dukrelei Zitai – tik dešimt mėnesių.
Paaugus vaikams, 1969 metais Janina pradėjo dirbti fermoje. 1979 metais persikėlė gyventi į Vėžionis. Vienai dirbti ir auginti vaikus Janinai nebuvo lengva, tačiau gyvenimas Ją užgrūdino. Šiandien džiaugsmo teikia ne tik vaikų rūpestis, bet ir 3 anūkų bei 4 proanūkių dėmesys.
Irma Kereišienė
Vėžionių bendruomenės „Topolis“ pirmininkė

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *