Kviečia mokytis, bendrauti, smagiai leisti laiką…

Praėjusią savaitę Birštono atvirą jaunimo erdvę lankantys jaunuoliai kartu su Birštono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos nariais ir jaunimo reikalų koordinatore bei Birštono jaunimo klubo nariais lankėsi Alytaus mieste įsikūrusioje atviroje jaunimo erdvėje „Be rėmų“.


Čia juos pasitiko Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Povilas Labukas, VšĮ Alytaus miesto bendruomenės centro direktorės Loreta Trainavičienė, jaunimo reikalų koordinatorė Dalia Kovalynienė bei gausus būrys AJE darbuotojų ir erdvėje dažnai besilankančių jaunuolių. Svečiams iš Birštono buvo pristatyta Alytaus AJE, jos veiklos, dalintasi Alytaus bei Birštono atvirųjų erdvių patirtimis.
Birštone įkurta atvira jaunimo erdvė, finansuojama Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie SADM pagal vykdomą Birštono jaunimo klubo projektą „Atviri – jaunimui“, veikia tik nuo šių metų vasaros, bet papasakoti tikrai buvo ką. Vasarą kartu su Birštono jaunimu kurorte buvo organizuojamos naktinio krepšinio, naktinio orientacinio ir kitos sporto varžybos, į kurias susirinko gausus būrys jaunuolių bei kurorto svečių. Spalį organizuota jaunimo savaitė sulaukė ne ką mažesnio pasisekimo, jos metu vyko įvairios diskusijos, verslumo mokymai, žvakių liejimo edukacija, „Xbox“ žaidimų turnyras, karaokės vakaras bei nepamirštama Helovino diskoteka, lapkričio mėnesį vyko mokymai jaunimo darbuotojams.
Jau dabar galime pasidžiaugti, kad į Birštono atvirą jaunimo erdvę vis dažniau užsuka jaunuoliai, norintys pabūti su savo bendraamžiais, pasikalbėti, užsiimti bendra veikla. Šiais metais Birštono atviroje erdvėje gruodžio 13 d. 17 val. vyks CV ir motyvacinio laiško rašymo mokymai, kurie padės jaunimui geriau pasiruošti darbo rinkai. Erdvės lankytojai kartu su Birštono jaunimo klubo nariais planuoja susitikimus su Birštono savivaldybės bendruomenių nariais, organizuoja šventinio laikotarpio renginius.
Kviečiame Birštono savivaldybės jaunimą užsukti į erdvę ir prisijungti Facebooke: Birštono atvira jaunimo erdvė.
Daugiau informacijos: jaunimas@birstonas.lt, bjk@birstonas.lt
Asociacijos „Birštono jaunimo klubo“ informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *