Seni daiktai atgimė konkurse „Kita forma“

Birštono gimnazistai dalyvavo respublikiniame aplinkosauginio švietimo konkurse „Kita forma“.

Mokytoja Veda Martinaitienė moko moksleivius, kaip iš senų marškinėlių pasigaminti siūlus.

Tai – konkursas, kurio metu gabūs ir kūrybingi žmonės iš antrinių žaliavų kuria meno kūrinius ar buityje pritaikomus daiktus. Šiais metais konkursui buvo pateikta trys šimtai mokinių darbų, į parodą M. Mažvydo bibliotekoje atrinkta šimtas. Labai džiaugiamės, kad visi Birštono gimnazijos mokinių konkursui pateikti darbai praėjo atranką ir buvo eksponuojami parodoje.
Evaldas Kašiuba, Austėja Žėkaitė, Emilija Treigytė, Greta Krušinskaitė bei grupė penktokų, kūrybai naudodami netikėtas medžiagas, suteikė progą atgimti seniems daiktams. Šie mokiniai buvo pakviesti dalyvauti parodos „Kita forma“ uždaryme ir praėjusį šeštadienį vykusiose edukacinėse kūrybinėse dirbtuvėse. Kartu su mokytoja Veda Martinaitiene jie iš marškinėlių gamino siūlus, nėrė puodkėles ir indus, iš antrinių žaliavų darė žaisliukus eglutei ir Advento kalendoriui, stebėjo, kaip iš skardinių gaminami muzikos instrumentai, žavėjosi didingomis respublikinės bibliotekos erdvėmis, grožėjosi kitų mokyklų moksleivių sukurtais darbais.
Jau trečius metus dalyvaudami konkurse „Kita forma“ mūsų gimnazijos moksleiviai mokosi keisti gyvenimo būdą, mažinti vartojimą, priimti draugiškus gamtai sprendimus. Technologijų pamokų metu jie ieško naujų formų ir idėjų, kaip iš antrinių žaliavų sukurti naujus, naudingus ir estetiškus daiktus, kurie dar gali būti ne kartą panaudojami bei atstoti naujus pirkinius.
Birštono gimnazijos informacija

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *