Diskutavo apie tai, kaip gimsta istorija ir knyga

Lapkričio 10 dieną Jiestrakio bibliotekoje viešėjo populiariausia 2017 metų grožinės literatūros autorė Irena Buivydaitė – Kupčinskienė.

cof

Gausiai susirinkusios moterys domėjosi autorės kūryba. Buvo įdomu išgirsti, nuo ko viskas prasidėjo, kaip rašoma knyga, kaip gimsta istorija. Rašytoja pasakojo dažnai susidurianti su skaitytojais, kurie taip įtiki į istoriją, kad netgi mano pažįstantys veikėjų prototipus realiame gyvenime. Tačiau autorė patikino, kad visi jos romanų veikėjai yra išgalvoti, o tam tikri jų bruožai atspindi mūsų visuomenę. Gyvenimiškos istorijos nejučia įtraukia. Įdomu skaityti ir analizuoti veikėją, jo poelgius skirtingose situacijose ir atrasti save. Irena Buivydaitė-Kupčinskienė pabrėžė tai, kad jos romanų veikėjai – paprasti žmonės, kurie, kaip ir kiekvienas iš mūsų, yra linkę klysti, ir nė vienas nuo to nėra apsaugotas. Tikriausiai, gvildenamos temos aktualumas, jos žmogiškas, paprastas pateikimas ir padeda rašytojai tapti viena skaitomiausių grožinės literatūros autorių.
Popietės dalyviai su nekantrumu laukia naujojo autorės romano „Rožių dvaras“, apie kurį trumpai užsiminė rašytoja. Šiltą ir jaukų bendravimą džiugino Gedo Černiausko atliekamos dainos skambant gitaros melodijai, todėl buvo nepaprastai gera dalintis širdžių šiluma tokį vėjuotą rudenį…
Kristina Tamašauskienė
Prienų Justino Marcinkevičiaus VB Jiestrakio biblioteka

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *