Su daina gyvenimas linksmesnis

Nors ir koks rūstus buvo šeštadienio dangus, pasipuošęs pilkais lietaus debesimis, tačiau jis neišgąsdino Prienų rajono neįgaliųjų, kurie rinkosi į Pakuonio pagrindinėje mokykloje vykusią etnografinę vakaronę „Su daina gyvenimas linksmesnis ir darbas geriau seksis.“
Visus atvykusius, o jie atvyko iš Prienų, Veiverių, Balbieriškio, Ašmintos, Šilavoto, Naujosios Ūtos seniūnijų padalinių, maloniai pasitiko Pakuonio padalinio pirmininkė Janina Šilkaitienė. Sveikinimo žodį tarė Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas ir Prienų rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Irena Valatkevičienė.
Vakaronę skambia liaudiška daina pradėjo Pakuonio laisvalaikio salės ansamblis „Obelėlė“, vadovaujamas Renatos Žibienės. Skambėjo daugeliui žinomos dainos, tad buvo galima ne tik klausytis, bet ir kartu padainuoti. O uždainavus Žiežmarių kultūros centro Ringailių folkloro kolektyvui, ne tik susirinkusiųjų širdis užliejo šiluma, bet ir dangus pradėjo šviesėti. Šalin plaukdami pilki debesys, užleisdami vietą saulutei, tarsi šaukė:
„Gana liūdesio, atėjo metas pasilinksminti, pabendrauti ir kartu padainuoti.“ Na, o dainos iš senovės, mūsų protėvių dainuotos, ne vienam priminė vaikystę ir jaunystę. Klausydami Vido grojamo valso, ne vienas mintimis nuklydome į pirmuosius šokius kaimo vakaruškose.
Dainos nenutilo ir išvykus Ringailių folkloro ansambliui. Renata Žibienė, paėmusi į rankas akordeoną, pakvietė kartu sudainuoti giminių dainą. Ir taip daina keitė dainą, net nepajutome, kaip greit prabėgo laikas. Atėjo metas vykti į savo namus, į savo kasdienybę, tačiau visų veidus puošė šypsena, gera nuotaika.
Esame labai dėkingi Janinai, Renatai ir visiems prisidėjusiems prie šios gražios vakaronės, šilto priėmimo ir smagiai praleisto laiko.
Visų vardu – Lina Šakočienė, Balbieriškio padalinio pirmininkė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *