Bendras lietuvių ir lenkų mokinių projektas

Rugsėjo 24 – 30 dienomis Išlaužo pagrindinės mokyklos 9 – 10 klasių mokiniai ir mokytojai kartu su vienuolika mokinių ir dviem pedagogais iš Lenkijos Zespol Dąbrowie mokyklos įgyvendino bendrą lenkų ir lietuvių Švietimo paramos mainų fondo projektą „Mūsų kelias į Nepriklausomybę“.


Projekto metu abiejų šalių mokiniai pagilino žinias apie kaimyninių šalių – Lietuvos ir Lenkijos – kelią Nepriklausomybės link. Artimesnė vaikų pažintis prasidėjo savo šalių istorijos bei kultūros pristatymais. Jų metu mokiniai vieni kitus mokė savo tautų liaudies šokių. Taip pat sukūrė bendrą šokį, kurį sušoko Kauno centre, prie Soboro. Mokykloje taip pat vyko diskoteka, kurioje dalyvavo visi projekto dalyviai ir nemažas būrys kitų klasių mokinių iš Išlaužo pagrindinės mokyklos.
Projekto dalyviai aplankė Birštoną ir susipažino su kurorto istorija.
Svečiai iš Lenkijos pabuvojo Kauno IX forte ir Vytauto Didžiojo karo muziejuje. Kauno senamiestyje, susiskirstę grupėmis, projekto dalyviai atliko Kauno gyventojų apklausą. Apklausdami žmones, mokiniai domėjosi, kaip pasikeitė jų gyvenimas dabar, palyginus su gyvenimu okupuotoje Lietuvoje. Kadangi apklausa vyko lietuvių kalba, mūsų mokyklos mokiniai kauniečių atsakymus išvertė į anglų kalbą. Svečiai, mūsų mokinių paskatinti, būdami senamiestyje taip pat žaidė mobilios programėlės žaidimą „Actionbound“, padėjusį surasti įžymias Kauno vietas ir sužinoti jų istoriją.
Apibendrindami savaitės veiklas, paskutinę dieną projekto dalyviai sukūrė stalo žaidimą, kuriame atsispindi Lietuvos ir Lenkijos kelias į Nepriklausomybę.
Projektas pavyko. Mokiniai sužinojo daug naujų dalykų apie savo šalis bei artimiau pažino vieni kitus, susidraugavo.
Projekto koordinatorė Valdonė Rasimienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *