Prienų globos namuose

Dosnumo diena

.

Globos namų gyventojus aplankė „Bazaarvoice“ atstovai iš Vilniaus. „Bazaarvoice“ – JAV įkurta pasaulinė kompanija, leidžianti susieti prekės ženklus su pirkėjais, personalizuojant kiekvieno pirkimo patirtį. Bazaarvoice biuras Vilniuje įsikūrė šių metų vasarą, jame dirba daug diegimo inžinerijos, techninio palaikymo ir finansų specialistų. Autentiškumas, naujovės, dosnumas, pagarba, komandinis darbas ir rezultatų siekimas yra šios įmonės pagrindinės vertybės.
Kiekvienais metais „Dosnumo savaitę“ specialistai atsitraukia nuo tiesioginio darbo, išeina iš biuro ir susitinka su žmonėmis, kuriems reikalinga pagalba. Šį rugsėjį grupė „Bazaarvoice“ biuro Vilniuje darbuotojų atvyko, turėdama kilnų tikslą – padėti sutvarkyti ir papuošti mirusių Globos namų gyventojų kapavietes. Padirbėję jie susitiko su Prienų globos namų senjorais, bendravo, dalijosi gyvenimiška patirtimi, padovanojo priemonių, skirtų gyventojų užimtumui. Atsisveikinant gyventoja Violeta Ibianskytė pagrojo keletą muzikinių kūrinių. Tikimės, kad užsimezgusi draugystė tęsis ir ateityje.

Dalinomės džiaugsmu

.

Atkeliavęs ruduo turtingas ne tik savo derliumi, bet ir nuostabia gyvenimo brandos švente – Tarptautine pagyvenusių žmonių diena.
Šia proga skirtą šventinį koncertą pradėjo Globos namų gyventojų ansamblis ,,Kvietkelis“. Gyventojos Liucijos Baranauskienės išsakyti prasmingi eilėraščių posmai, skambios ansambliečių dainos susirinkusiuosius kvietė pamąstyti apie gražias gyvenimo akimirkas, auksinę brandą, savo tėvynę, kurios istoriją kuriame kiekvienas. ,,Žmogus gyvenime privalo pajusti džiaugsmą, surasti, ko trokšta jo širdis, turi būti gražus ir išmintingas. Džiaugsmą galima patirti tik bendraujant, dalijantis juo su kitais šalia esančiais, su patirtimi atsiranda išmintis ir grožis….“ – kalbėjo socialinė darbuotoja Angelė Baliūnienė.
Susirinkusius senjorus su Tarptautine pagyvenusių žmonių diena pasveikino Prienų globos namų direktorė Inga Barkauskienė. Šventinę programą dovanojo ir Birštono savivaldybės neįgaliųjų draugijos ansamblis „Sugrįžki, jaunyste“. Vadovo Algimanto Jazbučio muzikinės improvizacijos, nuostabios moterų dainos, trio, Elenos Lik skaitomos eilės senjorų širdyse paliko neišblėstančius įspūdžius.

Sporto šventė
Prienų globos namų gyventojus aplankė buvęs Kauno specialiosios olimpiados klubo vadovas Saulius Survila su dviem savo auklėtiniais, broliais Robertu ir Mariumi Šimaičiais.

Globos namų gyventojų draugystė su neįgaliųjų treneriu tęsiasi jau keletą dešimtmečių. Savo valios ir užsispyrimo pastangomis jis rodo aplinkiniams pavyzdį, kaip įveikti savo negalią. Sauliaus „varikliukas“ – sportinė veikla. Sporto šventės dalyvius pasveikino Globos namų direktorės pavaduotojas Vytas Bujanauskas. Jis linkėjo azarto ir gražių draugiškų varžybų. Varžybos Globos namų gyventojams suteikė daug teigiamų emocijų.

Sveikino Prienų ,,Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai

Gausus būrys Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos moksleivių, mokytojų, jaunųjų maltiečių Globos namų gyventojus sveikino dviejų švenčių – Pagyvenusių žmonių ir Mokytojo dienos progomis. Skambėjo dainos, liejosi eilėraščių posmai, džiugino trankūs šokio žingsneliai, džiugino moksleivių padovanoti atvirukai. Nuostabios bendravimo akimirkos su jaunąja karta, jų parodytas dėmesys vyresniesiems, nuoširdumas sušildė gyventojų širdis.
Prienų globos namų direktorė Inga Barkauskienė buvusiems mokytojams įteikė gėlių, svečiams padėkojo už šventinį koncertą, ilgametę bendruomenių draugystę.

Parengė Socialinio darbo vadovė Dalė Šimukauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *