„Ekofrisa“ – tarp laureatų

Praėjusios savaitės penktadienį paskelbtos trys geriausios šalies įmonės, gaminančios ekologinius maisto produktus. Iki šiol kasmet būdavo renkami pažangiausi ekologiniai ūkiai, o geriausia ekologinės gamybos įmonė rinkta pirmą kartą.
Geriausia 2018 m. ekologinės gamybos įmone pripažintas „Žemaitijos pienas“. Tokį įvertinimą ji gavo už ekologiškų pieno produktų įvairovę ir jų realizavimą vietinei ir užsienio rinkai.
Už ekologiškos produkcijos inovatyvumą ir bendradarbiavimo partnerystę su mokslininkais antrąją vietą pelnė Prienų rajone veikianti bendrovė „Ekofrisa“. Trečiosios vietos laimėtoja – bendrovė ,,Biogami“ – buvo įvertinta už ekologiškos produkcijos gamybą mažiausiems vartotojams. Likusioms konkurso dalyvėms įteiktos padėkos.
„Žemdirbių, maisto gamintojų atsakomybę galima vertinti pagal tai, kiek suvalgome lietuviško maisto, bet taip pat galima vertinti pagal mūsų vaikų sveikatą ir čia yra kur pasistūmėti. Noriu pabrėžti ne tik gamintojų, bet ir vartotojų atsakomybę – jei norime turėti lietuvišką, kokybišką, ekologišką maistą, mes – vartotojai – irgi turime jausti atsakomybę ir rinktis būtent tokį maistą, taip paremiant tuos, kurie jį gamina.
Taigi tai ne tik gamintojų atsakomybė, bet ir mūsų visų – paprastų valgytojų – atsakomybė. Labai norėčiau, kad mūsų maža, išdidi valstybė būtų sveikos mitybos valstybė. Taip atversime nišą mūsų smulkiesiems, šeimos ūkiams“, – sveikindamas laimėtojus dalyvius kalbėjo žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.
Ekologiškos produkcijos perdirbimo įmonių skaičius Lietuvoje nuolat auga (2016 m. jų buvo 65,  2017 m. – 91 vnt.,  o šiemet – net 122).
Iš 26 sertifikavimo įstaigos pasiūlytų įmonių dalyvauti „Geriausios ekologinės gamybos įmonės“ konkurse buvo atrinkta 10 įmonių. Komisija buvo sudaryta iš valstybės institucijų, mokslo, žemės ūkio asociacijų bei ekologinių ūkių bendruomenės atstovų.

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *