Birštono delegacija dalyvavo baigiamojoje projekto konferencijoje Elke, Lenkijoje

Birštono savivaldybės administracijos ir savivaldybės įstaigų atstovai rugsėjo 18 – 19 d. dalyvavo vykdomo tarptautinio projekto „Nuo teorijos prie praktikos – tvarus gamtos paveldo panaudojimas Elke ir Birštone“ su Elko apskrities administracija baigiamojoje konferencijoje, Lenkijoje.

Konferencijos pradžioje buvo apdovanoti Elko apskrities mokyklų mokiniai, dalyvavę savo miestui skirtų ekologinių idėjų, kaip apsaugoti gamtą, konkurse. Mokinius ir tarptautinės konferencijos dalyvius pasveikino Elko apskrities viršininkas Mariusz Chojnowskyj ir Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys. Konferencijos metu buvo pristatyti įgyvendinto projekto rezultatai Elko mieste: rekonstruotas ir apšiltintas sporto mokyklos pastatas, kuriame vietoj senos, anglimis kūrenamos krosnies įrengtas šilumos siurblys, vykdyti Elko ežero valymo darbai, pasitelkiant narus. Pristatant atliktus projekto darbus Birštono savivaldybėje buvo akcentuota, jog taip pat buvo valomos Nemuno pakrantės ir prieplaukos akvatorija, pakartotinai pakrantės valytos prisijungus prie visoje Lietuvoje vykusios akcijos „Darom“, gamtinei aplinkai stebėti ir aktyviam laisvalaikiui yra įrengtos apžvalgos aikštelės – terasos Nemuno krantinėje, aktyvaus laisvalaikio takas Žvėrinčiaus miško prieigose, Nemuno vingio grožiui stebėti – apžvalginiai žiūronai ant Vytauto piliakalnio ir upės vingyje prie Žvėrinčiaus miško.
Birštono savivaldybės atstovai turėjo galimybę vakare vykusio susitikimo metu aktyviai diskutuoti dėl idėjų tolimesniems projektams. Elko ir Birštono savivaldybės atstovai palinkėjo vieni kitiems sėkmės rengiant ir įgyvendinant bendrus projektus bei tęsti pradėtą bendradarbiavimą.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *