Meno studija „i9“ kiekvienam padės atrasti savyje kūrėją

Su nerimu mąstote apie ilgėjančius rudens vakarus, nežinote, kuo paįvairinti tamsaus laikotarpio nuobodžią rutiną? Norite nuo mažens lavinti savo vaikus, o gal ir patys seniai svajojate pasimokyti tapyti ar pasigaminti meniškų rankdarbių, bet iki šiol tam nepasiryžote?
Profesionali dizainerė, dailininkė, pedagogė Ilona Rasimavičienė kviečia vaikus ir suaugusiuosius dar rugsėjį užsukti į Prienų miesto centre, J. Brundzos g. 6, įsikūrusią meno studiją „i9“, čia kiekvienam lankytojui bus sudarytos galimybės atrasti save, praturtinti savo laisvalaikį kūrybiniais užsiėmimais.
Meno studijoje vyks nuolatiniai dailės užsiėmimai vaikams, suaugusieji bus kviečiami į įvairius meno kursus – tapybos ant drobės, šilko, porceliano, stiklo dekoravimo, vilnos vėlimo, dekupažo, aksesuarų, interjero detalių gamybos.

Meno pasaulis atviras vaikams ir suaugusiems
Dailės studijoje vaikai nuo 6 metų 1 – 2 kartus per savaitę bus mokomi piešimo, tapybos, grafikos, kompozicijos, supažindinami su dailės istorija. Dailės ir dizaino pedagogė, dirbdama pagal autorinę meno studijos „i9“ programą, atsižvelgs į kiekvieno vaiko individualumą, pomėgius ir poreikius. Užsiėmimuose bus lavinama jų vaizduotė, galės laisvai reikštis fantazija ir kūrybiškumas. Mamytės taip pat kviečiamos prisijungti prie savo atžalėlių ir atrasti kūrybą drauge.
– Neatidėliokite malonumo ką nors sukurti patys – mintimis sugrįžkite į vaikystę, prisiminkite, kokie atsipalaidavę ir laimingi jautėtės, kai ėmėte teptuką į rankas. Skirkite laiko sau ir išbandykite save meno srityje be išankstinio pasiruošimo, – I.Rasimavičienė į meno studiją kviečia ir suaugusiuosius, kuriems ji žada tapti mentore. – Individualiai pamokysiu piešimo, tapybos, grafikos, kompozicijos, parodysiu būdą ir kelią, kuriuo eidamas žmogus savyje atrastų gebėjimus ir patirtų saviraiškos džiaugsmą.
Studijos lankytojai aprūpinami visomis reikalingomis priemonėmis.

Erdvė kursams, šventėms ir stovykloms
Užimtiems ir skubantiems studijoje bus organizuojami vienkartiniai meno kursai, kurių metu dalyviai kurs drauge, pritaikydami įvairias rankdarbių technikas, dalinsis patirtimi, o po 2 – 3 val. užsiėmimų į namus išsineš autorinių darbelių, jais pradžiugindami savo artimuosius.
– Retkarčiais norisi papuošti išskirtiniais papuošalais, aksesuarais, pagyvinti savo namus stilingomis interjero detalėmis. Manau, kad ne vieną užburs tapyba ant natūralaus šilko – kursų metu šia technika bus kuriami paveikslai, tapoma ant skarelių, skėčių. Atskiri kursai pakvies į dekupažo, piešimo ant porceliano ar stiklo, vilnos vėlimo ir dekoravimo užsiėmimus, – pasakoja I.Rasimavičienė.
Lankytojai, perpratę dekupažo techniką, ja galės atnaujinti baldus, pasidaryti įvairių aksesuarų (dėžučių, rėmelių, bumbulų, stiklo gaminių). Pačių sukurtais ornamentais ištapytas porcelianinis puodelis kavos ar arbatos gėrimą pavers rafinuotu ritualu. O vilnos vėlimo technologija yra universali ir turi neribotas pritaikymo galimybes. Užsiėmimų metu bus veliami įvairūs aksesuarai, žaislai ar interjero detalės.
I.Rasimavičienė tikisi, kad studija taps jaukia ir miela erdve, skirta ne tik kūrybiniam procesui, bet ir įvairiems susibūrimams, kalendorinėms šventėms.
– Kartu pinsime Kalėdinius vainikus, įvairiomis technikomis marginsime velykinius kiaušinius. Mokyklinių atostogų metu vaikams bus organizuojamos stovyklos. Viliuosi, kad studijoje prigis tradicija kartu su svečiais originaliai švęsti gimtadienius, mergvakarius ir ta proga sukurti ką nors įdomaus (Šventės gali vykti ir kitoje pasirinktoje vietoje). Drauge praleistas kūrybinis laikas šventės „kaltininkui“ ilgai neišdils iš atminties, o nutapytas paveikslas ar dekoruotas arbatos servizas taps išskirtine dovana, – pabrėžia studijos vadovė.
I.Rasimavičienė kviečia rasti drąsos ir praverti meno studijos „i9“ duris: laikas, praleistas joje, padės atsipalaiduoti, pamiršti rūpesčius ir atrasti sau mielą užsiėmimą.
Dalė Lazauskienė

 

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *