Futbolo turnyro taurė antrą kartą iškeliavo į Birštoną

Rugsėjo 15 d. Želkūnų bendruomenės iniciatyva buvo suorganizuotas jau antrasis, tradiciniu tapęs futbolo turnyras, skirtas populiarinti futbolą mažuose miesteliuose ir kaimuose. Į kvietimą atsiliepė šešios komandos iš Kauno, Vilkaviškio, Birštono, Jiezno ir Stakliškių.


Turnyro atidarymą pradėjo kolektyvo „Gojelis“ sportinių šokių grupė iš Butrimonių, sveikinimo žodžius tarė ir sėkmės visoms komandoms linkėjo turnyro globėjas bei pagrindinis rėmėjas LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius, Stakliškių seniūnijos seniūno pareigas l.e. Nijolė Ivanovienė, bendruomenės pirmininkė Sonata Labanauskienė, seniūnaitis Juozas Majauskas, o visą atsakomybę už teisingą rungtynių eigą prisiėmė nenuilstantis futbolo entuziastas Kęstas Joneliūnas.
Komandos buvo suskirstytos į du pogrupius. Viename pogrupyje žaidė Jiezno, Stakliškių ir Kauno „AŽSVM“, o kitame – Kauno „Tauro“, Birštono ir Vilkaviškio „Šešupės“ komandos. Pirmame pogrupyje į pusfinalį išėjo Jiezno ir Kauno, o antrame – Vilkaviškio ir Birštono futbolininkai. Pirmame pusfinalyje birštoniečiai lengvai įveikė kauniečius (7:2). Antrajame pusfinalyje tarp Jiezno ir Vilkaviškio atstovų užvirė labai atkakli kova, bet sėkmė lydėjo Jiezno futbolininkus (2:1). Kovoje dėl trečiosios vietos susitiko Vilkaviškio „Šešupės“ ir Kauno „AŽSVM“ komandos. Dinamiškame mače geriau sužaidė vilkaviškiečiai (2:1), jie ir tapo trečios vietos nugalėtojais. Finale į lemiamą kovą kilo Jiezno ir Birštono futbolininkai. Nors Jiezno komanda buvo labai kovinga, bet Birštono futbolininkai geriau išnaudojo turėtas progas, iškovojo įtikinamą pergalę (4:1) ir antrą kartą iš eilės tapo turnyro nugalėtojais.
Turnyro uždarymo metu visos komandos buvo apdovanotos LR Seimo nario įsteigtais prizais – firminiais futbolo kamuoliais su Seimo nario autografu, prizininkai – medaliais ir taure. Geriausio žaidėjo prizas atiteko FK „Šešupė“ žaidėjui Ignui Karpavičiui, o geriausio vartininko – kauniečiui Hubertui Matuliui. Didžiausių žiūrovų simpatijų sulaukė perspektyvus FK „Šešupė“ vartininkas Ignas Skrockis. Po apdovanojimų ir bendros nuotraukos visus turnyro dalyvius savo firmine sriuba ir vėdarais vaišino LR Seimo nario padėjėjas Žilvinas Labanauskas. Besivaišinant ir bendraujant, buvo nutarta šį turnyrą rengti kasmet paskutinį rugsėjo šeštadienį.
Įvykęs renginys dar kartą įrodė, kad ir nedidelė bendruomenė sugeba ne tik įsirengti sporto aikštyną, jį prižiūrėti, bet ir organizuoti varžybas, prisidėdama prie merdinčio Lietuvos futbolo gaivinimo. Dėkojame visiems, prie šio renginio organizavimo prisidėjusiems finansiškai ar savanorišku darbu.
Želkūnų bendruomenės informacija
V.Sinkevičiaus nuotrauka

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *