„Nedidelis darbas gali išmokyti daugiau nei vadovėlis…“

„Nedidelis darbas, nuveiktas šiandien, gali daug daugiau, nei manome! Kelios valandos, skirtos istorijos išsaugojimui, gali išmokyti daugiau nei vadovėlis. Kiekviena istorija yra svarbi, o žydų istorija Lietuvoje užima svarbią vietą mūsų istorijoje.“

Tokiais žodžiais „MISIJA SIBIRAS“ bendruomenė kartu su Izraelio ambasada rugsėjo 16 d. kvietė tvarkyti Stakliškių žydų kapines.
Saulėtą sekmadienio rytą šalia Stakliškių žydų kapinių rinkosi savanoriai: „MISIJA SIBIRAS“ dalyviai, Izraelio ambasadorius Amir’as Maimon’as, Prienų r. savivaldybės mero patarėja Jūratė Zailskienė, Stakliškių l.e. seniūnės pareigas Nijolė Ivanovienė, Stakliškių gimnazijos skautai, bendruomenės nariai. Pagal žydų tradicijas antkapių negalima kilnoti, keisti jų pozicijos, tad visi kartu tvarkė antkapius, šalino krūmus, grėbė, taip pat diskutavo apie žydų istoriją, jų darbą ir veiklą kartu su lietuviais ir Lietuvai.
Dėkodamas visiems už savanorystę ir supratimą, už aktyvų dalyvavimą akcijoje, ambasadorius A. Maimon’as priminė, kad vietos žydai šiose kapinėse laidojami jau nuo XIX a. vidurio. Jis pasidžiaugė talkoje dalyvavusiu gausiu socialinių partnerių būriu ir pabrėžė, kad ši akcija ypač prasminga, nes čia palaidotų žmonių artimieji 1941 metais patyrė holokaustą.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *