Birštone įkurta Atvira jaunimo erdvė

Birštono mieste įkurta nauja vieta jaunimui – atviroji erdvė Birštono kultūros centre. Tačiau vasaros metu ji persikelia į Centrinį miesto parką prie rampų. Čia patraukli vieta jaunimui susirinkti, nes yra krepšinio aikštelė, riedučių, riedlenčių rampos, graži ir jauki aplinka bendravimui ir užimtumui.


Asociacija „Birštono jaunimo klubas“ vykdo projektą „Atviri – jaunimui“, kurį finansuoja Socialinių paslaugų priežiūros departamentas prie SADM. Projekto vertė – 6999 Eur.
Projekto „Atviri – jaunimui“ vienas iš pagrindinių tikslų – sukurti sąlygas mažiau galimybių turinčio ir nemotyvuoto jaunimo pritraukimui į bendruomeninę veiklą. Todėl siekiame Atviros jaunimo erdvės (AJE) materialinę bazę pritaikyti jaunų žmonių poreikiams, įsigyjant priemonių, kurios sudomintų ir pritrauktų daugiau jaunimo, paskatintų juos pačius aktyviau dalyvauti šios erdvės kūrime. Tai suteikia galimybę užtikrinti atvirą darbą su jaunimu, teikti jam socialines, ugdymo, emocinio palaikymo, užimtumo paslaugas, skleisti informaciją apie AJE, siekiant pritraukti jaunimą, esantį atskirtyje.
Projekto „Atviri – jaunimui“ įgyvendinimo laikotarpiu bus sukurta Atvira jaunimo erdvė, kurios mieste jaunuoliams labai trūksta. Joje galės saugiai lankytis jiems patogiu laiku ir dažnumu. Susibūrimo vieta bus prieinama visam Birštono kurorto jaunimui, todėl bus užtikrinamos lygios galimybės bet kokiam socialiniam sluoksniui. Atitinkamai įkūrus erdvę, kartu su jaunimu ją sutvarkius bei įsigijus trūkstamą inventorių, vyks atidarymo renginys, kurio metu įvairiais sklaidos kanalais, prieinamais jaunimui, bus viešinama informacija apie jiems teikiamą naują paslaugą.
Tarp projekto veiklų numatyti jaunimui aktualūs ir įdomūs užsiėmimai: žaidimai, filmų žiūrėjimas, motyvaciniai renginiai, verslumo renginys, mini konferencijos (pranešimai su garsiais žmonėmis, pasidalinimai gerąja patirtimi).
Šiuo metu jau yra įsigyta nemažai įrangos – kompiuteris, projektorius, skleidžiamas nemokamas WIFI ryšys erdvės lankytojams, interaktyvus TV priedėlis, žaidimų konsolė su žaidimais, didžiulis ir modernus pripučiamas ekranas, kurio matmenys 6 m x 4 m, tinkantis ir viduje, ir lauke.
Nuo šiol jaunimas karaokės vakarus, filmų, mėgstamų sportinių varžybų peržiūras galės organizuoti moderniau ir patogiau. Renginių vieta yra mobilesnė, turinti modernią įrangą.
Daugiau informacijos: jaunimas@birstonas.lt, bjk@birstonas.lt, Facebooke: Birštono atvira jaunimo erdvė.
Asociacijos „Birštono jaunimo klubas“ informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *