„Fortepijonas juodas užgroja, vos tik palietus ranka…“

Sunku, o gal ir neįmanoma žodžiais nusakyti, ką pasauliui reiškia muzika. Tikriausiai nei viena visuomenė neįsivaizduoja pasaulio be muzikos, nes ji yra kiekvienos kultūros dalis, kuri supa mus visose gyvenimo srityse. Šiais laikais populiarėjant greitam gyvenimo būdui, vis daugiau ir daugiau vietos muzikos pasaulyje užima POP kultūra, tačiau kiekvienas išsilavinęs žmogus žino, jog klasikinė muzika yra karalienė, o jos karalius – fortepijonas.
Visai neseniai Prienų kultūros ir laisvalaikio centras įsigijo naująjį muzikos valdovą – fortepijoną, kurio pristatymas visuomenei vyko rugpjūčio 12 d. Šia proga miesto gyventojams bei jo svečiams buvo surengtas nemokamas koncertas „Dolce piano“. Naująjį instrumentą pirmieji išbandė Prienų meno mokyklos ir Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos mokiniai. Vėliau susirinkusiuosius džiugino tarptautinių konkursų laureatas Robertas Šiurys, kuris atliko visame pasaulyje pripažintus kūrinius.
Naujuoju instrumentu džiaugėsi ne tik Prienų krašto žmonės, bet ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas bei Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė, kurie vylėsi, kad šis instrumentas įneš dar daugiau spalvų į Prienų krašto gyvenimą. Taip pat buvo padėkota Veiverių A.Kučingio meno mokyklai, kuri prisidėjo prie fortepijono atsiradimo Prienuose.
Džiugu ir miela, kad Prienai atnaujina ne tik išorinę miesto pusę, bet nepamiršta ir kultūrinio gyvenimo, dvasinio žmonių tobulėjimo.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *