Pociūnų aerodromas – patraukliausias Lietuvoje

Jau rašėme, kad liepos mėnesį žurnalo „Aviacijos pasaulio“ surengtoje aviatorių apklausoje Patraukliausiu išrinktas Pociūnų aerodromas. Ta proga praėjusį šeštadienį į Pociūnus atvykusi žurnalo redaktorė Vilma Jankienė įteikė ir šios nominacijos pažymėjimą.

Žurnalo „Aviacijos pasaulis“ redaktorė V. Jankienė Patraukliausio aerodromo pažymėjimą įteikia Pociūnuose įsikūrusio Kauno apskrities aviacijos klubo (KAASK) direktoriui Vytautui Sabeckiui.

Vilma Jankienė maloniai sutiko pasidalinti Pociūnų aerodrome patirtais įspūdžiais.
„Šiandien ypatinga proga vykau į Pociūnų aerodromą. Būtent šis aerodromas „Aviacijos pasaulio“ redakcijos surengtos virtualios apklausos būdu buvo aviatorių pripažintas PATRAUKLIAUSIU. Čia – sklandytojų ir parašiutininkų rojus! Audringiems vietinių pilotų plojimams skambant Sklandymo federacijos prezidentui Vytautui Sabeckiui buvo įteiktas nominacijos pažymėjimas.
Dovanų gavau ir aš – skrydį! Kilome su pilotu Vytu Birbalu lėktuvu „Wilga“ kartu su ištempiamu sklandytuvu. Smagi oro kelionė, tiesa, neilga, kol sklandytuvas buvo iškeltas į vieno kilometro aukštį. Bet kaip gera atsiplėšti nuo žemės!
Sukdami didelį ratą, apžiūrėjome Birštoną, apjuostą didžiausia Nemuno kilpa, akys pasiekė šone likusį Prienų miestą ir kilometro aukštyje, sugrįžus aerodromo link, lakūnas atkabino sklandytuvą, pasitikintį savais ilgais sparnais…
Tas puikus jausmas, kai lėktuvas neria žemyn, sminga tiesiogine to žodžio prasme! Tad mes per keletą akimirkų nužemėjome, ir sunkioji „Wilga“ minkštai pūkštelėjo ant žolės tako, tiek jai tereikia – keliasdešimt metrų, kad galėtų sustoti.
Pociūnų aerodromas iš pirmo žvilgsnio – tik žalias laukas, pieva… Tačiau aviaciją mylintiems žmonėms šis laukas yra vartai į dangų, į svajonių išsipildymą, į kiekvieną skrydį, šuolį parašiutu. Aerodrome tiek daug sukyla gerų geriausių emocijų, o po skrydžio visų veiduose – tikrų tikriausios šypsenos. Ypač paskraidžiusių keleivių…
Vienoje didelio aerodromo pusėje į dangų kyla lėktuvai, sklandytuvai, kitoje dirba parašiutininkai, ir šiandien ten vyko šuoliai, o Patraukliausio aerodromo nominacija priklauso… abiems aerodromo pusėms!“
Parengė Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *