Su žemaitiška kantrybe – „nuo reanimacijos iki reabilitacijos“

Rugsėjo 4 d. Liberalų sąjūdžio Prienų skyriaus narių išplėstiniame susirinkime buvo patvirtinti nauji, su partijos nuostatais suderinti skyriaus nuostatai, kuriuose, be kita ko, numatyta galimybė atnaujinti narystę skyriuje, kai tik kurį laiką nemokėjusieji nario mokesčio padengs susidariusius įsiskolinimus. Susirinkusieji pritarė skyriaus tarybos pasiūlytai jo pirmininko Gintauto Bartulio kandidatūrai – tai potencialiausias Liberalų sąjūdžio skyriaus atstovas, kuris artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose sieks mero posto. Aktyviam skyriaus nariui Alvydui Barščevičiui suteikta teisė balsuoti – jis įtrauktas į skyriaus tarybą.

Liberalų sąjūdžio Prienų skyriaus pirmininkas G.Bartulis artėjančiuose savivaldybių rinkimuose sieks Prienų rajono mero posto.

Susirinkime dalyvavęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas nuramino partijos bičiulius, kad situacija partijos viduje stabilizuojasi, todėl reikia pademonstruoti susitelkimą ir nepasiduoti provokacijoms. Jo teigimu, nauji partijos nuostatai skyriams suteikia daugiau savarankiškumo, teisių ir galių, tai turėtų išlaisvinti jų narių iniciatyvą savivaldos rinkimuose. Jis kvietė gausinti skyriaus gretas ne tik prieniečiais, bet ir seniūnijose gyvenančiais nariais.
E.Gentvilas pabrėžė, kad Liberalų sąjūdis rinkimuose kels savo kandidatus į merus ir miestų tarybas sudarant partijos kandidatų sąrašus visose savivaldybėse, todėl aktyvinamas darbas ir tose savivaldybėse, kuriose LLS neturi nė vieno tarybos nario, taip pat nėra skyrių.
Jo tvirtinimu, galutinai apsispręsta nekurti rinkiminių komitetų, o į rinkimus eiti su partijos vardu.
Partija dalyvaus ir kitais metais vyksiančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą. Išsakydamas savo nuomonę dėl galimo kandidato į Prezidentus Petro Auštrevičiaus, LLS vadovas linkėjo jam didesnio matomumo ir aktyvumo viešumoje, plačiau reikšti savo poziciją.

Susirinkime dalyvavęs LLS pirmininkas E.Gentvilas ragino skyriaus narius susitelkti ir kantriai išgyventi nelengvą partijai laikotarpį.

LLS pirmininkas supažindino su neišvengiamais sprendimais, kurių teko imtis po to, kai Liberalų sąjūdis neteko 400 tūkst. eurų valstybės dotacijos. Mažinant išlaidas, siekiant kontroliuoti pinigų srautus, buvo atleistas buhalteris, devyni sekretoriato darbuotojai (ateityje jis bus perpus mažesnis), nutrauktos kai kurios finansiškai nenaudingos sutartys. E.Gentvilas vylėsi, jog piniginiai partijos reikalai susitvarkys, todėl dar šiemet skyriams bus atiduotos skolos ir užlaikytos lėšos.
Liberalų sąjūdžio vadovas pakomentavo juridinius klausimus, į kuriuos buvo įtrauktas ir Liberalų sąjūdis, ir jis pats asmeniškai.
Jo įsitikinimu, garsiojoje E.Masiulio byloje partija bus išteisinta, nes prokuroro kaltinamajame akte jokia galimai nusikalstama Liberalų sąjūdžio ar jo valdymo organo veikla nėra įvardinta. Visgi E.Masiulio, buvusio partijos pirmininko, vienasmenė kaltė meta šešėlį ir partijai. Pasak E.Gentvilo, nors tai atrodo „pritemptas“ dalykas, į rinkimus partijai teks eiti neatsikračius įtarimų, o tai pareikalaus stiprybės ir susiklausymo, juolab kad yra mėginimų supriešinti partijos dabartinę vadovybę, „įkalti tarp jos vadovų nepasitikėjimo pleištą“. Tai rodo ir Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymoje paviešintos interpretacijos, neva partija yra įkurta ir visiškai kontroliuojama „MG Baltic“ koncerno.
E.Gentvilas akcentavo, jog partijos kelias nuo reanimacijos iki reabilitacijos yra sunkus, bet rezultatas jau matomas – reputacijos krizė praeina, ir partija atgauna rinkėjų pasitikėjimą, todėl Prienų skyriaus nariams linkėjo iškentėti nelengvą laikotarpį, ir, pasisėmus žemaitiškos kantrybės, atkakliai dirbti.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *