Šimtmečio vienybės banga vilnijo Pakuonio parapijos parko kiemeliu

Rugpjūčio viduryje lietuviai švenčia vasaros ir rudens sandūrą – Žolines. Tai – atsisveikinimo su želmenimis ir gėlėmis diena, kuri minima nuo senų senovės. Šia proga praėjusį šeštadienį Pakuonyje vyko miestelio šventė „Šimtmečio Žolinės Pakuonyje“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti.

Pakuonis – tai nedidelis miestelis, kuriame tikriausiai nėra svetimų, čia visi pažįstami, visi savi. Būtent tai ir padarė šventę ypatingą. Pakuonio parapijos parkas buvo nusėtas papuoštomis palapinėmis, kuriose buvo įsikūrę miestelio kiemeliai. Pakuoniečiai bei svečiai turėjo galimybę apsilankyti kiekviename kiemelyje, pabendrauti, pasivaišinti, vieningai ir nuoširdžiai pasidžiaugti bendryste. Toks sklindantis jaukumas ir tapo išskirtiniu šventės akcentu.
,,Šimtmečio Žolinių Pakuonyje“ metu tylos minute buvo pagerbta buvusi Pakuonio seniūnė Nijolė Averkienė, kurios netektis sukrėtė Pakuonio bendruomenę. ,,Prieš savaitę netekome mylimos seniūnės, tačiau esu įsitikinęs, kad ji dabar yra kartu su mumis ir mums mojuoja“, – kalbėjo Pakuonio parapijos kunigas Rimas Pilypaitis.
Nepaisant to, jog šventės dieną lietus „pylė“ kaip iš kibiro, susirinkusieji nestokojo geros nuotaikos, noriai dalyvavo įvairiose rungtyse, trypė polkos ritmu. Visus džiugino Zyplių dvaro liaudiškos muzikos kapela, Pakuonio vokalinis ansamblis „RE nata“, taip pat vietinė folkloro grupė „Obelėlė“, atlikėjos Virginija ir Raminta, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškų šokių ansamblis „Trapukas“. Vakaras baigėsi grupės „Dar“ koncertu.
Nepabūgę blogo oro į Pakuonio parapijos parką sugužėjo ne tik miestelėnai, bet ir gerbiami svečiai. Šventės dalyvius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo nario Vytauto Kamblevičiaus padėjėjas Žilvinas Labanauskas, Lietuvos Respublikos Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, Prienų r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė, Prienų rajono kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė, Prienų rajono savivaldybės tarybos narė Loreta Jakinevičienė.
Ši šventė – tai puikus įrodymas, kad ir maži miesteliai moka švęsti linksmai ir nuoširdžiai. Džiaugėsi žmonių širdys, kurias sujungė bendrystės šiluma bei Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečio vienybės banga, šiemet vilnijanti per visą Lietuvą.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *