Paminėjome Tautinės olimpiados 80 – metį

Viso Pasaulio lietuvių tautinė olimpiada vyko 1938 metais, joje dalyvavo 2000 lietuvių iš Brazilijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Latvijos, Lietuvos, labai šiltai buvo sutikta Vilniaus krašto lietuvių sportininkų delegacija. Minint pirmosios tautinės olimpiados 80 metų sukaktį, liepos 25 dieną Kauno sporto halėje buvo surengta šventė.

Šventės metu prisiminta tautinės olimpiados istorija, jos reikšmė šaliai, apie tai kalbėjo Lietuvos sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas. Jo teigimu, ir olimpiada, ir dainų šventė buvo skirtos pakelti tautinę žmonių dvasią bei pasididžiavimą Lietuva. Abu renginiai buvo itin sėkmingi. P.Majausko žiniomis, iki šių dienų neliko gyvo nė vieno pirmosios tautinės olimpiados dalyvio, tačiau šventės dalyviai galėjo pabendrauti su olimpiečiais, bėgimo legenda Aidu Ardzijausku.
Po iškilmingo šventės atidarymo buvo rodomas filmas, sumontuotas iš archyvinės to laikotarpio medžiagos. Po kino juostos peržiūros keli šimtai šventės dalyvių, atstovaujančių skirtingiems etnografiniams regionams, buvo pakviesti prie šventinių stalų. Vaišinomės įspūdingu tortu, dainavome ir šokome, grojant regionų kolektyvams…
Malonu buvo susitikti su draugais, prisiminti jaunystės treniruotes legendinėje Kauno halėje.
Jonas Juozaitis

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *