Būkite budrūs – telefoniniai sukčiai vėl bando pasipelnyti!

Dažnai girdime kaip sukčiai telefonu vienokio ar kitokio pobūdžio išgalvotomis istorijomis apgauna senyvo amžiaus žmones. Vis daugiau asmenų nepakliūva į jų pinkles, tačiau apgautųjų vis tiek atsiranda. Rugpjūčio 1 d. Lazdijų r., Veisiejuose 77 metų moteris atėjusiam asmeniui atidavė 1000 eurų ir banko mokėjimo kortelę su slaptažodžiais. Jai paskambinęs nepažįstamas vyriškis, prisistatė gydytoju ir melagingai pranešė, kad sesuo sužalojo kitą moterį ir jos gydymui reikalingi pinigai. Po trijų dienų, rugpjūčio 4 d. taip pat Lazdijų r., Seirijuose kita 91 metų moteris sukčiams atidavė 800 eurų, mat buvo įtikinta, jog dukra susilaužė ranką ir jos operacijai reikalingi pinigai. Abiem atvejais buvo sukurtos panašios istorijos apie tariamas artimųjų nelaimes, kai sukčiai prisistatė medikais.

Tačiau Alytaus apskrities policija dar kartą nori priminti, kad medicinos atstovai, ugniagesiai bei policijos pareigūnai vykdo savo pareigas nereikalaudami pinigų iš nukentėjusiųjų ar jų artimųjų. Medikai skuba suteikti pagalbą, pareigūnai ir ugniagesiai skuba į įvykio vietą. Alytaus apskrities policija reguliariai vykdo prevencines priemones ir informuoja visuomenę apie daromas nusikalstamas veikas. Siekdami formuoti saugią aplinką prašytume perspėti savo garbaus amžiaus artimuosius apie tokio pobūdžio grėsmes ir patarti, kaip tokioje situacijoje derėtų elgtis.

Remiantis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau ‒ Alytaus apskr. VPK) sausio‒liepos mėnesių nusikalstamų veikų statistiniais duomenimis neramina tai, kad pranešimų dėl sukčiavimo naudojant telekomunikacijas nemažėja. Alytaus apskrityje per 2018 m. sausio-liepos mėn. pranešimų apie sukčiavimus ar pasikėsinimus sukčiauti gauta net 218. Iš jų 170 atvejų asmenys pranešė dėl sukčiavimo, tačiau patys nuostolių nepatyrė. Per šį laikotarpį Lazdijų apskrityje užregistruota 20 sukčiavimo atvejų.

Alytaus apskrities policija linki saugios likusios vasaros.

Alytaus apskr. VPK informacija

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *