„Tikėkite svajonėmis, Lietuvos šimtmečio 12 -osios laidos abiturientai!“

„…laiko nesustabdysi, ir neatsuksi atgal“.., – skambant Lietuvos šimtmečio tenoro Virgilijaus Noreikos balsui, iš Birštono kultūros centro salės pakilo abiturientai, jų tėveliai, mokytojai, svečiai. Mokiniai, nešini brandos atestatais, gėlių puokštėmis, išbėgo į lauką, kad kuo greičiau paleistų dvylika balionų su savo svajonėmis virš Birštono… Tėvelių akyse sužibo ašaros. Apie ką tuo metu kalbėjo jų širdys, težino tik jos. Juk dar taip neseniai mokyklos suole sėdėjo nedrąsus mažylis, kuris naiviai tikėjo laiminga pasakų pabaiga. Augti, mokytis, pažinti, suprasti padėjo tėveliai, mokytojai, visa gimnazijos bendruomenė. Ir štai prabėgo dvylika metų. Mažylis tapo suaugusiu žmogumi.


Ir visiškai netrukus jis pasuks savo keliu. Žinoma, ištaisęs vienas klaidas, kažkur prieis kryžkelę ir vėl suklys, bet tai bus jo paties širdimi pasirinktas kelias. Padaugės tik aplinkybių, kurios galbūt paskatins dar kartą atsiversti mokyklos sąsiuvinį – lietuvių, o gal matematikos, kad susivoktų pats, juk niekas niekada pažymiu gyvenimiškos pamokos, joje įgytos patirties nebevertins. Tuomet, kai bus klaidu, išliks galimybė paskambinti auklėtojai ar mokytojai, kuri savo siela buvo artima, ir pasitarti, pasiguosti ar tiesiog paklausti: „Mokytoja, kas svarbiau – mylėti ar būti mylimam“?… Kas žino, kiek kartų visagalis laikas bandys atsakymą koreguoti… Kaip ir pasirinkimus, kurių bus daug.
Gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius pasidžiaugė šia, 12 -tąja Lietuvos šimtmečio abiturientų laida. Brandos egzaminų sesija parodė gerus mokinių rezultatus. Devyni mokiniai gavo puikius, per 90 -ties balų įvertinimus. Labai gerais ir puikiais rezultatais įvertinti geriausieji šimtmečio abiturientai: Gabrielė Liaugodaitė, Kotryna Simanaitytė, Rokas Urbanavičius, Eglė Rimšaitė. Jie pagerbti gimnazijos direktoriaus padėkos raštais, atminimo dovanomis, sanatorijos „Tulpė“ įsteigtais apdovanojimais.
– Lai pakanka laiko viskam. Neišbarstykite savo svajonių, savo laiko. Te neišnyksta poreikis žinioms ir pažinimui. Darykite gera žmonėms. Svarbu pažymiai brandos atestate, bet svarbiausia, kokie jūs būsite žmonės gyvenime – kokie sūnūs ir dukros savo tėvams, anūkai – seneliams. Atminkite tai, – pasidžiaugdamas kiekvienu mokiniu, įteikdamas jiems LR Švietimo ir mokslo ministerijos brandos atestatus, daug prasmingų žodžių išsakė gimnazijos direktorius A. Urbanavičius.
– Jūsų šventės emocijos išliks visam gyvenimui. Nebus daugiau tokios šventės. Valstybė švenčia 100 -metį. Jūs ypatingi abiturientai. Šie metai į jūsų gyvenimą bus įrašyti auksinėmis raidėmis. Džiugu jus sveikinti. Jūs aktyviai dalyvaujate Birštono gyvenime – šokate, dainuojate, vaidinate. Išlaikykite aktyvumą visada, dalyvaudami popamokinėje veikloje. Birštonas gali dar labiau pasikeisti jūsų dėka. Siekite, skraidykite, mokykitės ir sugrįžkite, – su viltimi abiturientus sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.
Pačiai geriausiai mokinei Gabrielei Liaugodaitei merė įteikė 500 eurų čekį, gėlių ir atminimo dovanėlę. Šimto eurų čekį už šimtuką įteikė Eglei Rimšaitei. O mokytojų bendruomenei palinkėjo išlaikyti aukštą gimnazijos lygį, kad visi, kurie joje mokėsi, visą gyvenimą didžiuotųsi baigę Birštono gimnaziją.
– Aukite, būkite dori Lietuvos Respublikos piliečiai, būkite paprasti žmonės, bet labai svarbūs Birštonui, Lietuvai, – šilčiausius sveikinimus nuo LR Seimo nario Andriaus Palionio perdavė jo padėjėja Valė Petkevičienė, o vienam iš geriausių – Rokui Urbanavičiui – bei jo auklėtojai Kristinai Justinavičienei įteikė Seimo nario padėkas.
Šiaulių banko Birštono skyriaus vadovė Ona Lubauskaitė proginę kolekcinę sidabrinę monetą, skirtą Lietuvos šimtmečiui, įteikė matematikos egzaminą geriausiai išlaikiusiai Gabrielei Liaugodaitei.
– Tikėkite savimi ir niekam neleiskite jūsų siekiais netikėti, gražių ir prasmingų savo gyvenimo vaidmenų, – linkėjo daugumą abiturientų, kurie šoko, vaidino spektakliuose, sveikinę Birštono kultūros centro šokių bei teatro vadovai, Birštono vienkiemio bendruomenės atstovai. Padėkų negailėjo ir būrys abiturientų, taip gražiai, išsirikiavusių Kultūros centro scenoje.
Tegu pildosi vienuoliktokų ir visų kitų išsakyti palinkėjimai – pajuskite savo kelią širdimi; suraskite laiko tėvams, branginkite draugus; nieko nesmerkite; visada galima nauja pradžia…
Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *