Prienų rajono gimnazijose vyko brandos atestatų įteikimo šventės

Prienų rajono savivaldybės meras A.Vaicekauskas ir Švietimo skyriaus vedėjas R.Zailskas sveikina žiburietį Julių Rasimą, kurio valstybiniai anglų ir informacinių technologijų egzaminų rezultatai įvertinti šimtu balų.

Liepos 12 ir 13 dienomis Prienų „Žiburio“, Stakliškių, Jiezno bei Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijose abiturientams įteikti brandos atestatai. Iškilmėse dalyvavo ir abiturientus sveikino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas. Tiesaus, kryptingo kelio, aistros žinioms ir pažinimui mokyklas paliekantiems abiturientams linkėjo mokyklų vadovai – Vygantas Kornejevas, Audronė Raibužienė, Neringa Zujienė, Irma Kačinauskienė.

Jiezne

Šiemet rajone brandos egzaminus laikė 158 kandidatai: užsienio kalbos (anglų) valstybinį brandos egzaminą – 122 kandidatai, lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos egzaminus – 111, chemijos – 6, fizikos – 22, istorijos – 77, biologijos – 51, geografijos – 19, informacinių technologijų – 11, užsienio kalbos (rusų) – 1 kandidatas.
Visos keturios rajono gimnazijos gali pasigirti mokiniais, kurie iš vieno ar kito brandos egzamino gavo šimto balų įvertinimą. Už kiekvieną šimtuką abiturientai apdovanoti mero A. Vaicekausko padėkomis ir 100 eurų čekiais. „Žiburio“ gimnazijos

Stakliškėse

abituriento Juliaus Rasimo užsienio kalbos (anglų) ir informacinių technologijų valstybinių brandos egzaminų žinios įvertintos šimtukais. Anglų k. valstybinį brandos egzaminą 100 balų išlaikė ir Aistė Sorakaitė („Žiburio“ g.), Gytis Dubovikas (Jiezno g.), Lina Jurkonytė (Stakliškių g.), rusų k. valstybinį brandos egzaminą – Alė Olefirenko („Žiburio“ g.), biologijos – Jogilė Karažaitė (Veiverių Tomo Žilinsko g).
Parengta pagal Prienų r. savivaldybės informaciją

Ir lyg paukščiai jūs išskrisit tolyn…

Praėjusį penktadienį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre Prienų ,,Žiburio“ gimnazijos abiturientams įteikti brandos atestatai.
Gabiausieji mokiniai apdovanoti padėkomis už pasiekimus me-no, sporto, kultūros srityse. Kaip ir kiekvienais metais, Prienų ,,Žiburio“ gimnazija gali didžiuotis šimtukais, šiais metais jų buvo keturi. Tradiciškai pačių geriausių moksleivių pavardės yra įrašomos į gimnazijos Garbės knygą. Į ją įrašomi abiturientai mokęsi aukštesniuoju lygmeniu ir garsinę mokyklos vardą tarptautinėse ir respublikinėse olimpiadose, konkursuose, tarptautiniuose projektuose, aktyviai dalyvavę gimnazijos bendruomenės veikloje. Šiais metais į garbės knygą įrašyta Dai-nos Mazuronytės pavardė. Šventėje padėkos raštai įteikti ir gabiausių mokinių tėvams už tai, kad išugdė dorus, kūrybiškus, savimi pasitikinčius žmones.
Atestatų įteikimo metu abiturientai ir jų auklėtojai spinduliavo šilumą – nestigo šypsenų, apsikabinimų bei padėkos žodžių vienas kitam.
Mieli abiturientai, sveikiname ir linkime nepamiršti gimtojo krašto. Gero skrydžio!
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *